Archie 2 20-01-19.JPG

Archie. geboren op 15 oktober 2015 in Spanje.

Nadat we in december 2017 Bonita hebben geadopteerd vonden we het wel welletjes: 1 hond en drie katten. Gelukkig gaan ze allemaal prima samen al heeft de een er wat langer over gedaan dan een ander.

Archie op de feria in Spanje, december 2

Wekelijks zie je allerlei adoptiehondjes voorbijkomen, de een niet triest, de ander triester dan weer een ander. Maar nee, wij houden onze poot stijf en hebben het druk genoeg met de harige kinderen. 

 

Maar dan komt toch opeens DIE foto en DAT verhaal….je laat het elkaar lezen en gaat verder met de dingen van de dag. Te laat. Ik krijg Archie niet meer uit mijn hoofd en bij Gjalt is het al net zo. Is het niet teveel; gaat dat wel goed met Bonita, met Suske, Wiske en Schnaulleke?

 

Een week later op 22 december 2018 heeft Gjalt de knoop doorgehakt en Stichting Dierenmissies gemaild dat wij Archie graag willen adopteren. Archie blijft ook bij ons Archie heten omdat we al meteen een link in ons hoofd hadden met een strip uit vervlogen tijden: ‘Archie, de man van staal’.  Omdat Archie al zo lang in het asiel heeft gezeten vinden we hem ook zeker een man van staal.

Met de komst van Archie is ons huis helaas echt vol maar ons hart nog lang niet!

Aankomst in Rotterdam 17-01-19.jpg
In de reiskennel 17-01-19.jpg

We hadden al gelezen dat Archie met van alles en iedereen door een deur kan, inclusief poezen, dus er zijn geen beletsels. Als was gebleken dat hij bijvoorbeeld leishmania zou hebben ook dan zou hij meer dan welkom zijn hadden we vooraf met elkaar afgesproken. Al snel bleek Archie helemaal gezond en even snel bleek een vluchtbegeleider beschikbaar en zo kwam Archie op 17 januari 2019 aan op luchthaven Rotterdam waar Gjalt haar met smart opwachtte.

Archie 2 20-01-19.JPG

Archie heeft ook al slapen als grootste hobby, naast eten. Het is een lief ventje waar geen kwaad in zit. Hij is niet bang voor de katten maar is nu ook nog te moe om er veel aandacht aan te schenken en dat is anderzijds ook gunstig. Het is dat hij naar buiten moet om te plassen anders kwam hij volgens mij nooit meer buiten, dat vindt hij  niet zo erg interessant

 

Saman in het bos 18-01-19.JPG

Hij is intelligent, beetje schrikkerig maar een snelle leerling. De betekenis van het woord 'Nee´ kende hij na twee keer en dat hoef je maar te fluisteren. `Goed zo´ kende hij bijna even snel omdat we hem bij elk plasje buiten beloonden. In de eerste paar dagen dacht hij namelijk dat hij overal zijn pootje tegenaan kon optillen. 

Verder hebben we hem voor de katten de eerste dag aan de riem gehad naast onze stoel; dat vond hij niet erg want hij sliep meestal. De daarop volgende dagen kwam hij mondjesmaat uit zijn mand en dan liepen we eerst de patio in voor een plasje en vervolgens goed oplettend met hem mee door het huis. Bij het vermoeden van een plasje willen doen 'Nee' en dan kijkt hij je al bij voorbaat heel zielig aan. Hij wil het ook graag goed doen, dat is wel duidelijk.

Archie 2 20-01-19.JPG
Archie 2 20-01-19.JPG
Porttret2 Archie 21--01-19.JPG