Bonita 05-08-18 3.jpg

Bonita. Geboren op  1 oktober 2012 in Spanje.

Regelmatig zagen we berichten langskomen over buitenlandse hondjes die graag geadopteerd zouden worden, soms echte noodkreten. En dan begin je voorzichtig te denken aan een hond, we werken beiden vanuit huis dus hoeft hij of zij nooit alleen te zijn. Tijd genoeg om hem of haar uit te laten.

Bonita op terras 18-04-18.jpg

We begonnen met een aantal asiels in de gaten te houden maar er zaten verbazend weinig honden op een nieuwe baas te wachten en als er dan een hond zat was het van een ras of soort waar ik bang voor was. Na verloop van tijd dus gaan kijken wat de diverse stichtingen die buitenlandse honden plaatsen te bieden hadden. Keuze genoeg maar niet alle contractjes bleken even netjes in elkaar gezet en de info of de gestelde eisen leken onwerkelijk. Daarnaast twijfelde ik zo af en toe omdat ik zooooo bang was dat bijvoorbeeld Wiske helemaal van slag zou zijn en zich niet meer zou durven laten zien. Of dat Schanulleke niet meer naar binnen zou durven. Dan lieten we het weer even gaan maar de gedachte aan een hond was niet meer uit ons hoofd te bannen. Na acht maanden eindelijk de knoop doorgehakt nadat we eerst een kinderrekje hadden geplaatst tussen woon- en slaapgedeelte zodat de katten zich in elk geval en zo nodig konden afzonderen.

Bonita 05-08-18 3.jpg
Huis Bonita.jpg
Bonita 05-08-18 2.jpg

Bij Stichting Dierenmissies hebben we uiteindelijk vijf potentiele kandidaten geselecteerd en is er heen en weer gemaild omdat er bij voorbaat al drie honden van de lijst geschrapt konden worden: een omdat deze niet met katten overweg kon, een ander was al in bemiddeling en de derde was niet geschikt voor onze situatie. Zo bleven er twee over: Blanca, een teefje en Ralph, een reutje. De kattentest werd bij beiden gedaan en alletwee bleken geschikt om met katten samen te kunnen. Bah, wat een vervelende keuze, je voelt je schuldig tegenover het hondje dat het niet wordt…… Blanca was op de filmpjes een beetje bang voor katten en dat leek ons een goed vertrekpunt dus hebben we voor haar gekozen. Inmiddels hadden we besloten om haar een Spaanse naam te geven en omdat we haar zo mooi vonden werd het Bonita.

De eerste mogelijkheid dat zij naar Nederland zou kunnen komen was rond half januari 2018. Maar als je er al zolang mee bezig bent geweest als wij is elke dag te lang en dus besloten we dat Gjalt haar zou gaan halen in Barcelona. Op 17 december 2017 vertrok hij naar Barcelona om de volgende dag met Bonita terug te vliegen. 18 december 2017 werd Bonita door de directrice en een medewerkster van het asiel naar het vliegveld gebracht. Hier zag Gjalt haar voor het eerst en was nog hopelozer verliefd op haar dan hij van de foto al was. De directrice vertelde dat Bonita al vanaf haar eerste jaar in het asiel zat…ze was nu al 5 jaar….. Gjalt zag Bonita pas in Eindhoven op het vliegveld terug waar ook Ton Bogers van de Stichting Dierenmissies hen stond op te wachten om Gjalt en Bonita naar hun auto te brengen en de kennel mee te nemen waarin ze had gereisd.

DSC02156.JPG

Eenmaal bij ons thuis kroop ze dicht tegen Gjalt aan; die was te vertrouwen tenslotte. Ik heb haar vertrouwen echt moeten winnen hetgeen na een week of twee helemaal voor elkaar was. Suske? Suske wilde altijd al een hondje en is helemaal verliefd op haar, Wiske loopt er moeiteloos langs en Schanulleke heeft tijd nodig maar de afstand tussen beiden is al aanzienlijk verkleind. Gelukkig is dus geen van mijn angsten uitgekomen.

Bonita is een ongelooflijk flexibele meisjeshond die werkelijk geen vlieg kwaad zou doen. Soms doet ze uit angst of onzekerheid alsof maar we weten wel beter. Haar mand is haar alles en ze kan knuffelen wat ze wil met Suske maar daar mag hij niet in!

Ze is erg intelligent en leert snel, is een knuffeldoos eerste klas waar je je stem nimmer tegen hoeft te verheffen. Regelmatig krijgen we op straat te horen dat ze zo’n leuke hond is…..

Bonita 05-08-18 3.jpg
Pasfoto Bonita.jpg