Wiske5 juli 2013.JPG

Wiske. Geboren op 21 juli 2011 in Hattemerbroek.

Nadat Tjibbe was overleden en Suske uitgebreid afscheid van haar had genomen kwam de rouwverwerking.

We merkten echter wel dat Suske zijn draai niet meer kon vinden zo alleen in huis.

Suske was nog jong dus leek het ons fijn voor hem om een kitten erbij te nemen. Via internet kwamen we terecht bij een kittenopvang voor het asiel in Apeldoorn waar we op 22 oktober 2011 zijn gaan kijken. Het opvangadres was een verbouwde boerderij in Wapenveld. We werden door een mevrouw in een rolstoel naar de kittenkamer gebracht waar zo’n 6 a 8 kittens rondliepen. Er was een hele mooi lapjeskater die achter de boeken in de boekenkast verdween toen ik op hem afliep. Ik kreeg hem niet te pakken. Inmiddels was mijn oog gevallen op een heel klein cypers poesje die op de grond in een zonnestraal lag te spelen met een vlaggetje. “Oh, die wil ik eigenlijk liever”.  Ik heb haar opgepakt en was helemaal weg van haar; ze was ook nog zo klein dat ze met gemak op mijn hand paste.

Wiske2 28-10-2011.jpg
Wiske2 24 oktober 2011.JPG
Wiske5 juli 2013.JPG
Lekker warm zo'n vest.JPG

Ze bleek ongeveer 12 weken oud te zijn en ze had een groeiachterstand omdat ze een erg slechte start had gehad. Ze was samen met een broertje in het bos in Hattemerbroek gevonden en zij was er met name slecht aan toe geweest. Tot heden heeft ze een bijna hysterische afkeer van pilletjes en antivlooien pipetjes in haar nek. Er is ongetwijfeld veel met haar gedaan om haar in leven te houden.

Het leek ons dat Wiske een leuke naam voor haar was omdat we ook een Suske hadden. Zo adopteerden we Wiske die, gewikkeld in een fleecevest, weken op een stoel naast mij heeft gelegen. Zo af en toe een half uurtje spelen en stoer doen tegen Suske, hapje eten en weer lekker slapen. Vanaf het moment dat Suske aan dit kleine wezentje gewend was geraakt speelde hij haar grote broer. Binnen twee dagen was hij verzot op haar.

Wiske5 juli 2013.JPG

Wiske is een echt meisje met haar oogopslag en mimiek, als je haar van de zijkant bekijkt met haar dopneusje is het net Minnie Mouse. Ze is idolaat van Suske, haar grote voorbeeld: waar hij is, is zij ook bijna altijd.

Ze is verzot op aandacht van ons die ze vraagt door een vreemd miauwgeluid te produceren of door- zodra je in de buurt komt- op haar rug te gaan liggen onder het slaken van kleine gilgeluidjes. Dan moet je haar buikje aaien. Onweerstaanbaar! Een hobby van haar is lekker zacht en warm liggen om te slapen.

Wiske is uitgegroeid tot een normaal formaat poes, niet groot maar ook niet overdreven klein.

IMG-20160807-WA0000.jpg
Wiske 23-08-18-2.jpg
schatiige schatje2.jpg