Nieuwsgierige Droof.jpg

Droef. Geboren op 9 mei 2009 te Ommen.

Droef hebben we op 10 oktober 2009 uit het asiel in Zwolle gehaald waar hij Marc heette. Omdat er in de opvang in Ommen zoveel kittens zaten waren er een aantal naar het asiel in Zwolle verhuisd. Tjibbe werd wat ouder en het leek ons wel goed voor haar om wat jonger en actiever leven om zich heen te hebben.

Tjibbe met Droof.jpg

Dus zijn Gjalt en ik naar het asiel gegaan waar we in een kamer met kittens werden losgelaten. Zijn ze niet allemaal leuk? Ik had een klein cyperse kitten op mijn schouder zitten maar die mocht niet weg: ze had een dikke buik en ze waren er nog niet achter waar dit precies vandaan kwam. Er zaten natuurlijk naast wat minder opdringerige kittens ook een aantal haantje de voorsten. Een rood/wit katertje lag relaxed op een kattenmeubel en viel ons op doordat hij zo droevig keek. Wat geaaid en geknuffeld en besloten dat dit een leuk vriendje voor Tjibbe zou kunnen zijn.

Droef2.JPG
Nieuwsgierige Droof.jpg

Nou inderdaad, Tjibbe vond het prima. Als Tjibbe op schoot zat wilde Droef dat ook en andersom; een prima match.

Op bed slapen? Ja, gezellig! Maar eerst even je neus wassen. Als je je gezicht dan wegdraaide kwam hij met zijn poot je gezicht weer naar zich toehalen om verder te wassen waar hij gebleven was totdat het volgens hem voldoende was.

Bed Droof2.jpg

Toen kwam die vreselijk dag in januari 2010, het vroor hard en er lag sneeuw. Droef kwam niet thuis. Iedereen die een dier vermist heeft of heeft gehad weet hoe vreselijk het is om niet te weten waar je dier is en hoe hij/zij er aan toe is. Aangemeld bij Amivedi, Dierenambulance gebeld: niets. Rondes lopen en ondertussen roepend: “Droef, Droefie”. Flyers in brievenbussen gedaan waar een paar reacties op kwamen. Bij een van de mensen had Droef in de tuin gespeeld met een andere kat, helaas hebben wij hem niet gezien. Een andere tip was dat hij een eind verderop bij de kerk op het grasveld was gezien, rondrennend. Ook daar geflyerd en regelmatig heengelopen, brokjes neergelegd…..

De chip van Droef gecheckt op de site van Stichting Chip en daar kwam een poes naar voren die in Ommen woonde. Contact opgenomen met het asiel en uiteindelijk bleek dat bij de dierenarts in Ommen een verwisseling had plaatsgevonden. De eigenaresse van de poes was zo vriendelijk geweest met de poes langs te komen om de chip te laten checken waar Droef dan weer naar voren kwam. Deze twee waren dus verwisseld hetgeen nu meteen kon worden rechtgezet.

Na een aantal weken moet je wel beseffen dat de kans dat Droef nog terugkomt uiterst klein is geworden. Ik wil graag geloven dat hij ergens door mensen is opgevangen die te beroerd zijn geweest om te checken of hij een chip had maar dat hij dus wel een goed leven heeft of in elk geval heeft gehad. Ik vrees echter eerder dat hij is overleden door de kou of een ongeluk.

Droof januari 2010 kleine foto.jpg

We hebben zelfs nog een dierenhelderziende ingeschakeld die ons vertelde dat Droef een kat was die eigenlijk hier niet op aarde wilde zijn. Dat hij ergens liep en er plots een lichtflits was en hij nu andere dieren die overgaan opvangt en begeleid. Wij zijn in elk geval blij dat we je hebben leren kennen Droef, heel erg spijtig dat het maar zo kort was.

Ik heb zijn dierenpaspoort nog steeds. Bij Stichting Chip is hij gewoon met ons meeverhuisd; je weet het niet….hij blijft altijd welkom.