1 jaar Bonita!

Vandaag is Bonita alweer 1 jaar bij ons en tjonge, wat is ze veranderd. Ten goede uiteraard. Ik heb nog wat voorbeelden over hoe ze toen was en hoe ze nu is: een wereld van verschil.


– Ze pakte een bek vol brokken, sprong op de bank en spuugde ze daar weer uit om ze stuk voor stuk op te eten. Nu? Er staan meestal brokken in haar bak. Soms eet ze deze ’s middags, soms 's avonds en soms niet. Ze krijgt 's morgens sowieso natvoer, meestal vers en soms uit blik.

- Vrouwtje? Nee, ik heb een baasje en jij bent eng. Nu? Krijg het vrouwtje desgevraagd zelfs kusjes en mag zij alles met mij doen.

– Snacks? Ze wist niet wat dat was en hoefde ze dus ook niet. Nu? Ik lust nog wel zo’n lekker koekje. Zal ik even aanwijzen waar ze liggen?

- Kauwbotje? Wat moet ik daar nou weer mee? Nu? Gezellig ’s avonds een beetje knauwen op zo’n botje bij de tv.

– Ze liep keurig aan de lijn en ging graag voor mensen opzij. Nu? Wil ze je nog weleens meesleuren om snel ergens te komen. Mensen? Die jaag ik soms blaffend weg en andere honden helemaal!

– Een paraplu? Dan loop ik niet met je mee hoor. Nu? Hmm, gek ding zeg, raar dat je die boven je hoofd houdt.(daar hebben we ons eerst een maand of negen voor moeten laten natregenen...)

- Een bezem? Bbrrrrr. Nu? Daar ga ik niet veel meer voor opzij.

– Handstofzuiger? Ver vandaan blijven, zo eng. Nu? Redelijk dichtbij komen om daar een complimentje voor te krijgen.

– Buiten liep ze met haar staart tussen haar poten. Nu? Fier omhoog die mooie staart, die heb ik niet voor niets!

- Wapperende vlaggen, gruwelijk eng. Nu? Ik zie ze niet eens meer.

- Katten zijn griezelige beesten die je uit de weg moet gaan. Nu? Suske kan ik niet uit de weg gaan; die wil altijd met me knuffelen en hij is ook mijn beste vriend. Zolang hij maar niet in mijn mand komt want die is van mij.

– Kammen of borstelen? Nee, nee, hoeft niet hoor! Nu? Heb je een kam? O, lekker, ik kom eraan. Waarom mag Wiske eerst?

– Cursus; dat was ook erg spannend in het begin. Nu? Ik kan en ben niets minder dan de rest en ik vind het leuk hoor!


En zo is er vast nog veel meer. Ik vind het verbazend hoeveel zo'n schat nog wil en kan leren. We zijn dolblij met haar en kunnen iedereen een adoptiehond uit Spanje aanraden; ze zijn super! We zouden het zonder enige twijfel morgen weer doen.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis