Au

Het is twee weken geleden dat Bonita op zaterdagmiddag opeens begon te piepen als ze uit haar mand opstond. Het begon met een zacht piepje als ze de twee treetjes naar de keuken opliep maar het werd dus al gauw erger. Was ze eenmaal op gang, dan ging het goed. Niets geks gedaan, geen bijzondere verrichtingen op cursus of vreemde houdingen tijdens de daarop volgende boswandeling. Misschien verkeerd de auto in- of uitgesprongen?

In het begin dat Bonita bij ons was piepte ze ook weleens als je haar iets te enthousiast vastpakte bijvoorbeeld of haar zijkanten lekker stevig aan het aaien was. Toen zijn we al tot de conclusie gekomen dat ze artrose moest hebben en hebben na lang zoeken ‘Synopet’ gekocht met onder andere groenlipmossel. De recensies waren zeer positief en 1 a 2 kuurtjes per jaar zijn voldoende. Het bleek inderdaad supergoed te werken: een paar dagen en het leed was geleden.


Nu was het zo erg (ze durfde bijna niet meer op te staan en wij wilden dat ook liever niet) dat we de dierenarts pijnstillers hebben gevraagd waarvan ze dan een halve per dag mocht hebben. Na twee dagen piepte ze nog en hebben we gevraagd of we geen heel tabletje mocht hebben. Dat was geen punt en hebben we een dag of vier volgehouden, weer afgebouwd naar een halve: ging goed en daarna niets meer: gaat nog steeds goed. De kuur Synopet is halverwege en zullen we niet meer vergeten als onderhoudskuur over een maand of 4, 5. Een orthopedische mand voor haar gekocht die ze zeker weet te waarderen als het niet zo heet is dat ze liever op de vloer ligt tenminste.


Niet in de auto naar het bos maar wel een paar maal lopend, niet spelen met Archie…..sinds vanmorgen mag alles weer.


Tijdens de hitte van de laatste dagen hebben we kleine rondjes, hoofdzakelijk over gras, gelopen en dat vonden Archie en Bonita ook wel welletjes. Zij worden er ook doodmoe van. De katten liggen her en der als vloekleedjes op de grond….


Archie heeft een nieuw tijdverdrijf gevonden toen hij niet met Bonita mocht spelen: vliegen vangen. Hij mag opeens ook op bank nummer twee liggen heeft hij in dezelfde tijd besloten. Samen met baasje, dat dan weer wel.


Het zwembadje is ook nog een gek ding, als er geen water inzit durft Archie er wel van alles uit te halen maar anders……misschien is hij er nog zat van dat we hem vorige week met een lekkere hondenshampoo hebben gewassen? Hij was er wel superzacht van geworden.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis