Anti ontsnappingstuigje en zo..

Archie is altijd al wat schrikachtig geweest maar sinds de plofkraak hier vlakbij is dat wel iets erger geworden. Hij schrikt van geluiden in het bos die op geweerschoten lijken (of zijn), rotjes die af en toe al worden afgestoken (logisch) maar soms zelfs van een vallende eikel op een dak. Ik wil nog even niet denken aan vuurwerk……Helemaal prettig lopen is het ’s avonds niet in het donker met zo’n schrikachtig hondje. Tsja, en dan krijg je het toch een beetje benauwd bij het idee dat hij zich in principe uit zijn tuigje kan worstelen en er in paniek vandoor gaat. Ik zie bij de Dierenambulance (te) vaak berichten van vermiste honden langskomen die wel bijna even zo vaak weer terug worden gevonden, maar toch, ik moet er niet aan denken.

Vorig jaar, toen we Bonita nog niet zo lang hadden, heb ik een anti ontsnappingstuigje voor haar gekocht om dezelfde reden maar zij is nu niet zo schrikachtig meer en dus hebben we dat tuigje – totdat de voor Archie bestelde er was- op zijn maat gemaakt. Die is inmiddels binnen en dagelijks in gebruik, zeker tot na de december feestdagen. Bonita krijgt haar, alweer op haar maat terug gemaakte, anti ontsnappingstuigje weer om zodra het rotjes afsteken wat ernstiger vormen gaat aannemen. Voor Archie zijn we daarnaast al met extra ondersteuning begonnen in de vorm van dagelijks Relax Tabs van Bogavital. Toen hij net bij ons was werd hij daar wel wat rustiger van en we hebben nu nog de tijd om zo nodig naar een alternatief te zoeken.

Een maand of twee terug heb ik voor Archie voor de winter een jasje gekocht en voor ’s nachts een truitje. Soms vraag je je af of je niet aan het doorslaan als je kleding voor een hond gaat kopen: is ook niet iets wat helemaal bij mij past eigenlijk. Maar Archie heeft zo weinig haar op zijn borst dat ik bang was dat hij het te koud zou hebben. Onlangs kwam ik daar een interessant en met feiten onderbouwd artikel over tegen waaruit blijkt dat het zo gek niet is om een jas of trui voor je hond te kopen en zeker niet voor Galgo’s en Podenco’s:

https://digidog.nl/hondenjas-onzin-toch-nuttig/

Vorig week kreeg ik tot slot een heel mooi cadeau van Archie! Niet gehinderd door enige kennis of ervaring met kinderen vind ik dit toch wel heel erg leuk om te horen: hij zegt nu onderweg in de auto ‘mama’.

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis