Archie boy

Inmiddels zijn we een beetje gewend aan het idee dat Boy Archie niet al een jaar of acht is maar eerder een jaar of drie. Energie heeft hij genoeg; hij wil ook alles tegelijk zien, ruiken, voelen. Dat komt zo heel langzamerhand in wat rustiger vaarwater. Aan de lijn lopen begint ook al wat beter te gaan, dat wil zeggen zonder de hele weg te lopen te trekken.

Het jammere is dat hij zich niet met beloningssnoepjes laat verleiden om iets te doen tenzij ik hem samen met Bonita in de hal zet en daar allerlei oefeningen doe, dan weer wel. Maar buiten? Hmmm, hij wil inmiddels wel reageren op 'hier' als we in het bos lopen omdat ik dan een stukje worst meeneem. En soms, heel soms, wil hij onderweg een beloningssnoepje.

Sinds een week mag hij ook in de keuken wat een waar paradijs is: er staat een waterfontein met veel lekkerder water dan in de eigen bak en al het lekkers komt daar ergens vandaan. En al die geurtjes …..

Archie is een knuffelkont eerste klas, wil ook wel graag dingen goed doen en loopt bijna de hele dag te kwispelen. Het is wel zo dat wij moeten bepalen wanneer er geknuffeld wordt en niet Archie: dat kan hij niet aan. Daar krijgt hij vreemde kuren van. Hij is zo gek op natvoer dat hij zelfs de bek van Suske wil aflikken als die wat heeft gegeten. Gelukkig laat hij Wiske en Schanulleke met rust al gebeurt het natuurlijk soms dat hij er kwispelend tegenover staat omdat zij dat ook doen.....helaas om een andere reden dan Archie denkt. Maar als we zeggen dat hij er moet afblijven of rustig moet doen werkt dat vaak wel. Bij Schanulleke houden we Archie sowieso een beetje uit de buurt omdat hij nog veel te enthousiast is voor haar.

Er zijn nog twee momenten geweest dat hij zijn poot optilde in huis maar alert zijn en opletten hebben dat -hopen we- nu verholpen. Kost wekenlang een bak energie om constant te moeten opletten op de katten en Archie,en op Archie vanwege het plassen. Het lijkt nu eindelijk wat te stabiliseren zodat we weer wat ruimte voor andere dingen krijgen.

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis