Bah, geen adoptie voor Two

Lees hier het nieuwe weekjournaal van Dierenmissies. Dan lees je ook over mensen die denken en hondje te willen adopteren maar hun 'beslissing' feitelijk over laten aan een dierenarts als blijkt dat het hondje leishmania heeft. Die notabene een verkeerde voorstelling van zaken geeft omdat... Ja, waarom eigenlijk? Omdat hij of zij persoonlijk tegen adoptie van buitenlandse hondjes is misschien? En 'het hondje is niet te verzekeren'. De vraag is of je dat ook wel moet willen trouwens: bijna 30 euro per maand met 0 euro eigen risico. Zet het zelf apart als dat nodig is, dan hoef je nergens toestemming voor te vragen of voor verassingen komen zoals niet uitbetalen van je declaratie. Er is nog nooit een verzekeringsmaatschappij opgericht ten behoeve van jou!


En kom op, verdiep je wat meer in leishmania en dus ook hoeveel hondjes er zelfs van genezen. Bah voor de smoesjes en het gedraai! En ja, natuurlijk heb ik heel andere kwalificaties in mijn hoofd maar probeer mijn ergernis over zoveel domheid een beetje in toom te houden.


Dus mensen die eerst het ene excuus hebben, daarna er weer op terugkomen en tenslotte 'gelukkig' weer een andere reden hebben gevonden om toch maar van adoptie af te zien: De hond verdient jullie ook niet; die verdient een echte baas die hoe dan ook van hem houdt!

10 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis