Bonita, Bonita…..

Helaas geen sport en spel cursus vandaag vanwege het slechte weer. Volgende week is er ook geen les dus de laatste les dit jaar is op 22 december als het weer een beetje meezit.

Dus vanmorgen in de stromende regen ons trainingsrondje gelopen waar Bonita even enthousiast was als altijd: hier een stok en daar een stok, hier om een paaltje heen en daar onder een eng hek door.....

Inmiddels is me opgevallen dat ze naar mensen die ons passeren trekt en blaft als ze – misschien vind je het gek maar er zit echt een patroon in- nog moet poepen. Daarna kan alles en iedereen langslopen (behalve een andere hond).

En dat brengt me terug naar woensdag waar we de schrik van ons leven kregen. Het was niet echt lekker weer dus verbaasden we ons nog over het aantal mensen in het bos. Nu is het in het betreffende bos op woensdagmiddag vaak wat drukker maar dat waren we even vergeten. We lopen lekker een ronde, altijd alert op andere honden en hardlopers (dat is tenslotte bijna hetzelfde). Niet altijd even alert blijkt dan als Bonita opeens een enorme ruk aan de rollijn geeft omdat zij een hond ziet en waardoor Gjalt de rollijn niet meer houdt. Weg is ze, geschrokken van de 'bonk' van de lijn op de grond en daarna dat ellendige ding achter haar aan. Gerend hebben we naar vermogen maar zij is natuurlijk niet bij te houden; Gjalt rechtsaf en ik linksaf. Allerlei vreselijke scenarios gaan door ons hoofd... Ondertussen probeer ik de app van haar GPS op mijn smartphone aan te krijgen om te zien waar ze is... Ik zie in de verte bij de weg auto's afremmen en mijn hart zit in mijn keel! Lopen, lopen, lopen.....dan zie ik onze auto en Gjalt er met uitgestrekte armen heenlopend..... Ze is dus de drukke weg overgestoken en naar de auto gerend! Dat is op zich erg verstandig van haar. Twee jongens kwamen er ook net aan die iets vertelden van vastlopen tussen de auto's op de parkeerplaats maar dat heeft Gjalt niet echt meegekregen; zo blij om Bonita te zien!

Nadat we haar even in de auto hebben gezet, haar hebben gecheckt en haar vervolgens hebben platgezoend zijn we toch nog maar even een stukje gaan lopen omdat ze waarschijnlijk nog niet genoeg geplast had. Met de gewone lijn.


We hebben nu een 10 meter lange lijn gekocht die we dan zelf onderweg moeten inhalen, oprollen en wat al niet meer. Het voordeel is dat – mocht er ooit nog eens zo'n enorme onverwachte ruk aan de lijn komen dat deze uit onze handen losschiet- er geen rollijn achter haar aan dendert waardoor ze door blijft rennen. Nadelen zijn er uiteraard ook: ze zal er vaker met haar poten op en tussen staan bijvoorbeeld maar dat weegt niet op tegen de schrik en gevaren door een eng ding aan je tuigje dat je blijft achtervolgen, hoe hard je ook rent....

Ai Bonita, hoeveel houden wij niet van je.....nooit meer doen.....scheelt ons jaaaaaaaren. ;)

19 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis