Bonita is een joker

Bonita is een joker…


Ze maakt ons zo vaak aan het lachen….door hoe ze doet, hoe ze kijkt of alletwee tegelijk.


’s Morgens zitten we te ontbijten en manlief kraamt er allemaal onzin uit tegen Bonita. Nou werkelijk, je raadt nooit wat ze doet….ze slaat daadwerkelijk haar ogen ten hemel! Tsjonge, jonge, wat hebben we gelachen!


Zie haar achterin de auto zitten met een blik van iemand die personeel heeft. Dat heeft ze goed van de katten afgekeken. Evenals het aanwijzen wat ze wil trouwens. De ene keer gaat haar hoofd daarheen en de andere keer alleen haar ogen. Hoe dan ook duidelijk maken doet ze het. Maar haar ogen……die gebruikt ze hoor! Hoofd stil in de mand…..Suske komt dichtbij…..ogen gaan van Suske naar mij….ik heb beloofd dat ik altijd op zou letten…..”Suske, nee, laat het hondje nu met rust, kom maar hier”. En dan gaan de ogen weer toe.


“En wat heb ik hier voor lekkers?” Dan gaat de tong twee keer langs de lippen, geen drie of vier keer, nee, twee keer. Alleen daarvoor zou je haar al wat lekkers geven.


Zeg “Woefwoef’ tegen haar en ze komt meteen naar je toe om te zien wat er te doen is, lachend en kwispelend tegelijk.


In het bos verstop ik me soms achter een boom en lang niet altijd zo’n enorme grote boom hoor. Dan zegt baasje: ‘Waar is het vrouwtje? Zoek het vrouwtje”. Onmiddellijk begint ze terug te rennen en in haar haast en enthousiasme rent ze me zo voorbij! Klein geluidje gemaakt en ze ziet je staan en begroet je alsof je dagen bent weggeweest.


Het laatste rondje ’s avonds? Ja, is goed maar loop geen andere route of treuzel niet te lang want dan loopt ze je aan te kijken alsof ze zeggen wil ‘Hallo! Moeten we niet eens naar huis?’

8 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis