Bonita loopt soms weer los!

Afgelopen weekend hebben we, voor het eerst sinds mei, Bonita weer los laten lopen in het bos. Omdat ze aardig wat jachthondentrekjes heeft durfden we dat gedurende de zomer niet vanwege het aantal herten dat we in die periode regelmatig in de bossen hier tegenkomen. Nu heb ik het idee opgevat dat de herten zo langzamerhand wat dieper de bossen in trekken en de kans er zo vlak bij een tegen te komen dus een stuk minder is. Gebaseerd op…? Nou ja, op niks eigenlijk. Het komt alleen voor mijn gemoedsrust goed uit om zo te denken, haha.


Ze is nog geen 20 meter bij ons vandaan gelopen en luisteren….echt als de beste. ‘Wachten’ en ze stond stil om te wachten tot we de 5 of 10 meter naar haar hadden overbrugd. “Bonita’ en daar was ze meteen. Bij een kruising in het bos hebben we haar weer even aangelijnd. Kwam goed uit want daar kwamen net twee meisjes te paard aangesjokt. Iets verderop weer los gelaten en lekker met takken gespeeld. Als ze los loopt begraaft ze ze niet en als ze aangelijnd is wil ze altijd een behoorlijk eind van het pad af om de stok(ken) te begraven. Maar goed dat niemand ons achter haar aan ziet strompelen over bergen takken, kuilen, bladeren en wat al niet meer. Wat nou ook weer apart is, is dat ze niet met stokken wil spelen als ik er niet bij ben, zoals op dinsdag. Mal he?

Maandag hebben we het nog eens dunnetjes over gedaan en ook toen liep ze niet verder dan hooguit 20 meter bij ons vandaan. Ach, ik kan je niet vertellen hoe lief ze is, je zou het niet geloven. Bonita gelooft het gelukkig zelf wel.13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis