Bonita was echt ziek

Woensdagnacht, half drie: Dribbel, dribbel, dribbel. Dribbel, dribbel, dribbel. Dribbel, dribbel, dribbel. We worden wakker en beseffen dat Bonita heen en weer loopt te dribbelen: dan moet ze dringend naar buiten. Baasje kleed zich snel aan en haast zich met haar het huis uit. “Ja, ze heeft diarree, vandaar'. Kan altijd een keer toch? Twee uur later: Dribbel, dribbel, dribbel. Dribbel, dribbel, dribbel. Bonita moet er weer uit, dan gelijk Archie ook maar meenemen dan kunnen we daarna nog even terug naar bed. Dachten we. Elke twee a drie uur moet Bonita eruit dus laten we haar alles maar uitpoepen wat ze kan. Ze eet gewoon, drinkt en speelt.

Dit gaat ook de hele donderdagnacht ook nog zo door vanaf een uur of twaalf en dan moet ze 's morgens ook nog overgeven. Nu wil ze ook niet meer eten en besluiten we vrijdagmorgen zo snel als het kan naar de dierenarts te gaan. Als het een beetje licht is zie ik dat haar ontlasting donkerrood is. We schrikken ons wild maar beseffen snel dat ze waarschijnlijk een darmontsteking heeft. Hoe ze daaraan komt is minder belangrijk dan hoe ze er weer vanaf komt.

Gelukkig kan Bonita vroeg bij de dierenarts terecht. Doodeng allemaal zodat ze er helemaal van moet bibberen. Ze heeft een beetje verhoging en inderdaad een darmontsteking. Ze krijgt een injectie om de eetlust op te wekken en drie pilletjes voor hetzelfde om de volgende dag te geven omdat we anders mogelijk in het weekend naar een dierenarts zouden moeten als ze dan nog niet wil eten. Dan een pasta voor de darmflora die ze twee keer per dag moet hebben en het enige is dat we er probleemloos inkrijgen...... Tot slot de antibioticatabletten voor vijf dagen: 1 keer per dag drie stuks......lijkt bijna oorlog....Archie zou graag voordoen hoe je alles klakkeloos op(vr)eet maar die mag het natuurlijk niet.

Vrijdag eet Bonita gelukkig weer en heeft een oeverloze dorst. Zaterdag een mooie eerste ontlasting en weer gek doen met Archie. Hoe blij kun je dan zijn! De antibiotica moet nog twee dagen en de enige manier is oplossen en met een spuitje in de bek als ze: 1. niet ziet wat je doet. 2. niet ziet wat je in je handen hebt. 3. niet denkt dat je haar wil vasthouden omdat ze iets moet. Dus op een verschillend moment, totaal onverwachts en supersnel is de enige manier.

Onze 'wereldreis' naar Haarlem hebben we een weekje verzet; eerst moet iedereen weer in conditie zijn.

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis