Boy Archie en de rest

Vanmorgen heb ik Archie een half uurtje meegenomen naar de puppycursus die voorafgaande aan de sport en spel cursus wordt gegeven. 'ADHD-hondje,' zei Ciska. Archie vond het leuk om twee puppys te zien en de bijbehorende baasjes. Even weer een paar kleine dingen opgefrist (met Bonita is tenslotte alweer een jaar geleden) en toen was Boy Archie het ook alweer zat want hij begon zachtjes te piepen; ik denk dat hij Bonita en baasje miste.

Aansluitend dus een uur sport en spel met Bonita, staande in de zij- en rukwinden. De honden moesten door de hoepel, in de hoepel zitten: 'plaats', over de loopplank waar kussentjes onder waren gelegd en die dus wiebelig was, slalommen door ijzeren staven.

In de tijd dat ik met Boy Archie en vervolgens met Bonita aan de cursus was, is Gjalt met de andere helft gaan lopen. 'Mooie uitputtingsslag voor Boy Archie ook', dachten we hoopvol. Voor de cursus waren ze namelijk ook al twee keer uitgeweest en na de cursus hebben we er meteen een ronde bos achter aan geplakt.

Niets was minder waar. Wij gingen eten en Archie sprong meteen zijn mand weer uit, ronddreutelend totdat Bonita dat ook maar deed voor het geval dat ze iets zou missen. Omdat hij toch wel moe was dacht Archie op het kussen van Suske te gaan liggen wat niet wenselijk is. Dus dan maar op de grond voor de voeten. Totdat....wij opstonden en even iets voor onszelf wilden gaan doen. Maar niet nadat ik de katten een hapje had gegeven, wat Archie weer rook en dus steeds maar de keuken in wilde wat hij niet mag omdat Wiske daar bivakkeert sinds Boy Archie achter haar aan zat. Als hij zijn 'rustig aan, niet te wild-diploma' heeft gehaald mag ook hij daar lopen. Tot die tijd dus niet. Wat dat betekent? Dat degene met de langste adem wint. En dat zal ik wel moeten zijn! Tien keer 'Nee' is elf keer proberen zo ongeveer. Dus voordat hij eindelijk eens in zijn mand bleef om te slapen waren we weer een dik uur verder.

En dan hebben we Suske, ok, die is rustig, dus moeten we alleen nog een beetje opletten dat Boy Archie niet te wild doet want ook Suske kan boos worden natuurlijk.

Wiske, daar wilde hij ook al mee spelen maar dat vindt Wiske echt te eng. Dus bekijkt ze hem nog steeds vol afgrijzen en rde keuken niet te verlaten naar de woonkamer. Eergisteravond heb ik haar meegenomen en op de rugleuning van de bank gezet waar ze lekker heeft liggen soezen de rest van de avond. Gisteren wilde ze dat jammer genoeg weer niet. Nieuwe avond, nieuwe kansen.

Per ongeluk stonden Schanulleke en Boy Archie vanmiddag tegenover elkaar; ik had haar niet horen aankomen. Boy Archie kwispelde vriendelijk en Schanulleke rook aan zijn neus. Dat is dus erg positief. Hetgeen niet betekend dat ze een half uur later weer gewoon naar hem blaast als hij te dichtbij komt hoor.

Boy Archie wil soms dus met ze spelen; wat natuurlijk beter is dan opjagen alleen kan ik de kattenkinderen het verschil niet zo goed duidelijk maken.

Luisteren doet Boy Archie buiten eigenlijk niet; er is teveel te zien. Daar wordt aan gewerkt. Jammer is dat hij nog maar heel selectief trainingssnoepjes lust...'s Nachts slapen? Ja! Aan een stuk door en bijna zonder van plek te veranderen: op mijn kant van het bed, naast mijn benen.


Met Bonita samen? Ja, dat gaat gelukkig heel goed; soms sturen we ze net als kinderen naar buiten als ze binnen willen spelen.

21 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis