Cursus!

'Gelukkig', dacht Bonita vanmorgen, 'er is vandaag weer sport en spel cursus'.

Ze was tijdens het uitlaten al behoorlijk in haar sas, wetende waar we naar toe zouden gaan.

De les was weer leuk, eigenlijk zoals altijd. De twee pionnen waar de hond naast moet gaan zitten en blijven zitten terwijl het baasje er om heen loopt. Dat vindt Bonita raar en ze blijft dan ook niet zitten: ze moet wel vlak bij het vrouwtje blijven tenslotte.

Dan spelen met een tennisbal. Nee, niet de hond maar de baasjes en dan naar elkaar overgooien. De hond moet dan rustig blijven. Geen punt totdat ik de bal op de grond legde, haha, hup, daar had Bonita de bal al en heb ik haar toch mooi even laten spelen. Dan de kratjes weer: voorpoten erop, daarna alleen de achterpoten erop, helemaal erop, ronddraaien....durft en kan Bonita allemaal. Dan een doekje die je bijvoorbeeld op de rug van je hond legt, op de kop, pootje afdrogen. Doekje op de grond, snoepjes erin rollen en dan de hond deze laten zoeken. Allemaal leuke dingen toch?


Bonita probeerde na de pauze nog even een baasje weg te jagen door van dichtbij tegen hem te blaffen maar helaas, het baasje was niet onder de indruk. Wat doe je dan? Gewoon ophouden en doorlopen.

En nu een welverdiend slaapje doen.

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis