'De Kids'

Bijgewerkt op: 29 nov. 2018

Half drie 's morgens (of 's nachts, ligt eraan of je een ochtendmens bent) en Suske zit weer naast de mand van Bonita. Kijk, Suske mag veel, zo niet alles bij Bonita, maar NIET in haar mand. Best logisch als je bedenkt dat zij nooit een echte eigen plek heeft gehad.

Dus Suske wil kijken hoe het met zijn grote vriendin gaat, of hij er ook nu nog niet bij mag en dan kun je hem wegjagen, weghalen, wegtillen maar hij is net een pingpongbal aan een elastiekje: hij komt meteen weer terug.

Daarom was baasje het vannacht zat nadat hij had geprobeerd te knuffelen, te aaien, op bed te zetten en zette Suske op de gang; deur dicht. Zo! Hoor ik na 5 minuten de deur weer open gaan 'Kan ik niet hoor, dat vind ik zo zielig'. Ha,ha. Maar in elk geval is Suske daarna weer op bed komen slapen tot 5 uur, nog steeds het -te vroege- tijdstip waarop hij eten wil hebben. En krijgt. Als het hele programma is afgedraaid kan ik met een beetje geluk na een half uur weer proberen nog wat te slapen.

Inmiddels heeft Suske al twee nachten zij 'half drie ronde' laten vallen, of wij zijn zo moe geworden dat we het niet meer hebben gehoord.

Schanulleke is -o, wat ben ik daar blij mee- veel binnen met deze kou. Lekker slapen in haar radiatormandje of in het hoge kattenmeubel. Vrijeriger dan ooit.

Wiske slaapt lekker op bed als wij eruit zijn en komt in de loop van de morgen vaak even op mijn bureau of schoot zitten of in mijn nek liggen onder het slaken van kittenkreetjes.

En Bonita? Bonita bekijkt het allemaal vanuit haar luie stoel en pakt haar momenten sowieso wel, dat weet ze heel goed te doen.

Maar het zijn en blijven schatten; allemaal!


Wiske


Schanulleke


Bonita!

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis