De nachtwacht

Schanulleke had van de week twee keer een avond dat we haar naar binnen moesten ´fluiten´. Dan komt ze ook meestal meteen wat wel zo prettig is. Daarna dacht ze meteen weer naar buiten te kunnen, waarschijnlijk was ze nog niet helemaal uitgespeeld of zo. Wij willen ´s nachts geen kat buiten hebben dus die vlieger ging niet op. Wat doe je dan als je Schanulleke bent? Dan blijf je tussen het luikje in de keuken en het luikje in de slaapkamer heen en weer lopen, duidelijk hoorbaar vanwege het bandje met het belletje, en miauw je voor de slaapkamerdeur.


Wat doe je dan als baasje van Schanulleke? Juist, dan gaat de slaapkamerdeur gewoon dicht.

Dat was twee avonden achter elkaar. Gisteravond wilde ze om negen uur nog naar buiten en hebben we haar rond kwart over tien naar binnen 'gefloten'. Ze is daarna gewoon was met haar matatabi stokje gaan spelen en slapen.

Dus dacht Suske zijn kans weer te zien en lekker tussen ons in te gaan slapen. Prima natuurlijk. Tot ongeveer kwart over twee, toen moest hij naar buiten in de patio en begint het circus wat hem betreft alweer opnieuw: als je in de patio bent geweest ga je naar de keuken om te zien of er iets te eten in je bakje zit (nee, geen knabbels). Nee? Dan ga je plassen in de kattenbak en maak je een hoop herrie en troep met je gekrab. Geen reactie? Dan klim je bovenop het vrouwtje en gaat daar lekker staan trappelen; lijkt wel een hartmassage....Hmmm, ze komt er niet heel veel tot leven van. Dan maar even kijken of alles goed is met Bonita.....

Wat doe je dan als baasje van Suske? Juist. Ook dan gaat de slaapkamerdeur dicht totdat het vrouwtje rond zes uur wakker wordt en de kattencatering gaat verzorgen.

Wiske? Wiske zeurt eigenlijk nooit, ze lag vanmorgen even lekker onder de dekens op te warmen en te spinnen totdat grote broer begon te muiten. Dan wil ze wel graag weten wat hij doet en loopt ze steevast met hem mee.

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis