De 'Tag' is het nieuwe adreskokertje...

Gisteren meldde ik dat adreskokertjes ouderwets zijn en we daarom iets nieuws hebben.


Wat we dan hebben? Dat zijn ‘tags’. Een ‘tag’ lijkt het meest op een penning, is in dit geval goudkleurig met aan de ene zijde de bedrijfsnaam en aan de andere zijde een qr code en een uniek nummer. Ze zien er dus ook zeker mooi uit.

Alleen vandaag zag ik al drie berichten van de Dierenambulance voorbij komen met gevonden honden waarvan de eigenaar niet bekend was. Met een beetje pech wordt de hond naar het asiel gebracht en kun je daar dus ook nog eens voor betalen als je ‘m komt ophalen. En dan heb ik het nog niet eens over katten.


De ‘tag’ dus. Je scant de qr code, komt op de website van https://www.qrpets.info, voert daar het unieke nummer in en je ziet onder andere de naam en een foto van de hond/kat, emailadres van de eigenaar en twee telefoonnummers van de eigena(a)r(en). Kun je niet scannen om wat voor reden dan ook? Dan hup, naar de website en verder hetzelfde doen als hierboven. Niks wachten op een dierenambulance om de chip te scannen: nee, meteen actie! Des te eerder is het dier weer terug bij zijn/haar eigenaar. Is de vinder wat verder weg en wil je toch even je huisdier zien? Dan kun je zelf een gratis chatfunctie gebruiken.Lijkt wel een reclameverhaal zo he? Ok, dat is het ook wel een beetje. Maar we zijn er dan ook erg enthousiast over.

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis