Dierenspullen

Het is alweer even dat het ’s morgens en ’s avonds wat donkerder is en dus werd het tijd om de verlichte halsbanden voor Bonita en Archie te gaan gebruiken, al moest er voor Archie eerst nog een worden gekocht. Verbeterde versie, je kent het wel, is nu meer een lichtcirkel. Persoonlijk vind ik de ‘slappere’ versie met lichtbolletjes die Bonita heeft leuker. Maar uiteindelijk gaat het erom gezien te worden: dat lukt ze beter dan de gemiddelde fietser en dan heb ik het al helemaal niet over de onverlichte scootmobiels…...


Omdat Bonita soms wat last heeft van artrose waar in de winter door ons wat meer aandacht aan wordt besteed door bijvoorbeeld een onderhoudskuurtje Synopet, bedacht ik dat een warmtemat ’s nachts in haar mand ook wel goed voor haar kon zijn. Het is namelijk in de winter redelijk fris in onze slaapkamer. Archie ligt dan op bed tussen/onder/in dekens en dekbed dus die heeft nergens last van.


Op zoektocht naar een warmtemat. ‘Die heb je toch zo gevonden?’ Klopt, dat is de kunst ook niet maar afmeting, prijs, veiligheid, recensies, betrouwbaarheid aanbieder, allemaal zaken waar ik op let. En zo duurt het een tijdje voordat je denkt: ‘ik probeer toch DIE’. Wat al impliceert dat het product niet helemaal aan al mijn eisen voldoet. Het grootste probleem blijkt de afmeting te zijn; ze zijn bijna allemaal 35 x 40 en dat is best klein. Als je lang zoekt vind je ook wel grotere maten maar ook meteen voor hele grote bedragen. Het schijnt dat de warmte ook uitstraalt als er een dier op ligt: volgens één recensie lag er zelfs een herdershond op. Knap! De warmtemat toch besteld met in het achterhoofd dat het ook voor de katten gebruikt kan worden.


Toen de bestelling binnen was heb ik hem natuurlijk zo snel mogelijk aangezet om te voelen of het werkte en zo ja, hoe warm is warm dan? Dat valt niet tegen. Het is lauwwarm en daarmee zeker voor een dier aangenaam om op te liggen. Suske als proefkonijn erop gezet wat zo goed beviel dat hij nu elke middag een paar uur op het warmtekussen in een stoel ligt. Nee, ik laat hem niet ’s nachts aan wat deze is niet voorzien van thermostaat en ik wil wel rustig kunnen slapen.Nu dus een grotere besteld voor Bonita met 9 standen maar liefst voor dezelfde prijs als het reeds aangeschafte matje. Ik laat weten hoe die Bonita bevalt maar dat duurt een paar weken.

9 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis