Een winterjasje..

Archie heeft een beetje een kale borst; hij lijkt daar wel een beetje een naakthondje zelfs. “Geeft niets hoor ventje, ik schat dat er meer mannen zonder dan mét borsthaar zijn!”


Halverwege januari van dit jaar kwam hij bij ons de gelederen versterken en enkele weken later dachten we soms dat hij het -in elk geval buiten- een beetje koud had. We zijn toen naar de dierenwinkel hiertegenover geweest om naar een jasje te kijken maar deze had alleen kleine maatjes. Langzamerhand werd het ook alweer wat minder koud dus hebben we het maar even zo gelaten.


Om maar bij de tijd te zijn ben ik van de week begonnen met het zoeken naar een jasje. Die zijn er in overvloed dus dat is het punt niet. Maar er moet dus bescherming voor de borst zijn en het jasje moet ook tussen de voorpoten door lopen en niet zoals bij een tuigje alleen een borststuk hebben.


Goed, ook die zijn er in overvloed. Maar ik wil eigenlijk niet het tuigje over het jasje doen. Dat zou betekenen dat ik het tuigje moet verstellen en als het een dag zonder jasje kan, ik het tuigje weer moet verstellen. Dus op zoek naar een jasje die warm is, de borst beschermd en waar het tuigje onder kan. Ik heb er maar een paar dagen naar gezocht maar heb ‘m gevonden! Nee, niet zo’n jasje van 100 euro, deze voldoet aan alle eisen: de kleur is goed, is vochtwerend, kan zelfs aan twee kanten worden gedragen, er is een opening om de riem aan het tuigje vast te maken en het kan gewassen worden. Geen overbodige luxe met een hond als Archie…..en dat allemaal voor 37,50!


Ben benieuwd hoe lekker hij dat gaat vinden als het weer koud is.

14 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis