Het ontbijt

Met een beetje geluk is het tegenwoordig half zes ’s morgens als er tekenen zijn dat Archie het de hoogste tijd vindt of Schanulleke voor de slaapkamerdeur zit te miauwen. Die twee hebben meer van elkaar weg dan ze denken…


Dus spring ik uit bed, doe Schanulleke haar halsbandje met belletje om en maak het kattenluikje vrij zodat ze naar buiten kan. Zonder eten want daar heeft ze nog geen tijd voor. Suske wel en die wil graag een behoorlijk bakje eten. Wiske pikt soms een hapje mee, soms niet.


Tegen die tijd komt Gjalt met Bonita en Archie de kamer binnen en loodsen wij hen naar de hal waar we onze schoenen aantrekken nadat we de buitendeur vast hebben opengedaan zodat ze de patio kunnen checken.


Na de ochtendronde krijgen ze natvoer waar vooral Archie al bij voorbaat van uit zijn dak gaat; het kan ook nooit snel genoeg gaan en hij heeft het steevast als eerste allemaal op. Als je hem ziet eten zou je zweren dat hij in dagen niets heeft gehad. Maar niet voordat we eerst Suske naar de patio hebben gelaten.


Dit is meestal het moment dat ook Schanulleke aan komt schuiven voor een knuffeltje en een hapje eten om meteen daarna weer weg te willen.


Het hoogtepunt voor Archie komt dan nog: terug naar bed!!!! Soms gaat baasje nog een paar uur terug naar bed en moet en zal Archie mee. Heerlijk breeduit op een bed alleen voor hem!! Bonita gaat lekker bij mij in haar mand in de woonkamer liggen en droomt daar nog een eindje weg. Suske en Wiske slapen met haar mee; de 1 op de stoel en de ander op de tafel.


Dan volgt het toppunt van genot voor Bonita als Archie en baasje uitgeslapen zijn. De begroeting is allerhartelijkst: likjes voor Archie en knuffels voor het baasje. Zo af en toe met haar ‘wolvenhuiltje’ erbij. Zo mooi om te zien!

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis