Het regent, het regent...

Archie is 's morgens -helaas- vaak tegen 5 uur wakker en dan loopt hij net zolang rond totdat we er uitgaan en dus een mooie ronde gaan lopen. Het ziet er dus naar uit dat we nachtbraker Suske hebben ingeruild voor enthousiaste nachtbraker Archie. De voordelen zijn dat het, hoe gek het ook klinkt, om die tijd meestal droog of zo goed als droog is, ik zeer op tijd voor mijn werk aan de slag ben en dus ook mooi op tijd ben uitgewerkt. Het nadeel is soms het weinige slaap. Hmmm, toch meer voordelen dan nadelen als je het zo neerzet.

Als het regent, regent het voor het gevoel eeuwig door. Dat gevoel hadden Bonita en Archie van de week ook: er ging geen dag voorbij of we kwamen minstens één keer kletsnat thuis. Soms heb je dan niet zoveel zin om naar het bos te gaan maar je wil ze het ook niet ontzeggen en áls je daar dan in de regen loopt en je ziet ze dan blij zijn en gek doen......dan weet je weer waarom je je laat natregenen: het is het allemaal waard. En dan zitten Bonita en Archie doorweekt achterin de auto en begint Archie Bonita op haar kop droog te likken! Awwww, hoe schattig is dat?

Voordat Bonita bij ons kwam wonen had ik bij de Action twee hondenhanddoeken gekocht om haar af te drogen als ze (te) nat zou zijn geregend. Later heb ik ze daar nooit meer gezien totdat ze deze week bij Lidl te koop waren en we er maar gelijk weer twee bij hebben gekocht. Ze vinden het nog heerlijk ook dat afdrogen!

De ceremonie rond bedtijd is helemaal gewijzigd. Toen Bonita nog alleen was werd ze samen met haar twee speeltje naar haar mand met daarin haar dekbed gebracht en lekker toegedekt. Nu gaat Bonita heel soms even in haar mand maar komt er even snel weer uit als ik – meestal een minuut of vijf later- binnen kom. Dan knuffel ik haar uitgebreid aan het voeteneind en als ik eenmaal in bed lig komt ze ook nog even een knuffel halen. Daarna blijft ze opzitten totdat de lichten uit zijn en iedereen slaapt: dan kan zij ook gaan slapen.
Archie rent als een speer de slaapkamer in, springt op bed en draait zich razendsnel om zodat hij zijn knuffel kan vangen die het baasje daarheen gooit. Spelend met zijn knuffel ligt hij dan breeduit op mijn kant totdat ik eraan kom: dan moet hij toch echt opschuiven. Dat gaat alleen met de knuffel pakken, even weggooien en -als een jonge meid zo snel- het bed inschieten. Het houdt je soepel zullen we maar zeggen.

Als Archie opgewonden is – en dat kan om vele redenen zijn maar hoofdzakelijk onderweg naar het bos en anders is het voedsel gerelateerd- maakt hij een soort 'knor' geluidjes. Onderweg naar het bos komen daar nog piep- en zelfs blafgeluiden bij: een en al opwinding. Daar tegenover kan hij ook heel goed slapen en snurken.

De mand van Archie, want zal ik daar eens van zeggen? Het is net de zak van Sinterklaas: er zit van alles in verstopt: hij bewaart er nogal wat. In één woord: mannenhuishouding.

Arhie en Bonita, ze kunnen niet zonder elkaar en zijn zoooo lief, ook samen. Archie ligt graag in Bonita's mandje dus moet Bonita in Archie's mandje. Ze heeft het allemaal voor hem over. Als ze perse in haar eigen mand wil lokt ze hem eruit met het idee samen te gaan spelen. Als hij erin trapt gaat ze gauw haar eigen mandje in. Slimme meid hoor!

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis