Hoe gaat het?

Vorige week zaterdag eindelijk weer eens sport en spel cursus; de week daarvoor regende het te hard waardoor het niet doorging. Bonita had het wel gemist hoor; ze was haast blij iedereen weer te zien. En omdat ze zo flink is liep ze in één keer over de loopplank met daarachter vijf omgekeerde plastic kratten! De tweede keer moest ze onderweg stoppen en gaan zitten: geen punt voor Bonita. Ze kreeg er zelfs een complimentje voor van Siska.


Archie een kwartiertje mee laten doen en hij trof het: een sterk geurend brokje zoeken onder een pion. Nou is Archie buitenshuis een echte vent dus 'hup' met die poot op de pion en brokje opeten! Aanstaande zondag is er hondendag vanuit de hondenschool en vooruit; we wagen het erop met Archie en Bonita. Is het te druk voor ze (of voor ons) dan zijn we zo weer weg. Ik ben benieuwd!


Archie heeft zich ontwikkeld toch een superknuffelaar: lekker dicht tegen je aan zitten of liggen en zodra hij het idee heeft dat we naar bed gaan is het echt feest! Hij ligt de hele nacht lekker breed tussen ons in en kreunt dan van genot. Ondertussen zijn Bonita en ik echte hartsvriendinnen!


Sinds Archie er is trekt Bonita meer dan anders aan de riem en dan bedoel ik echt meer en echt hard. Uiteindelijk heb ik een y-borsttuk met ring van K9 (het tuigje dat ze hebben) gekocht zodat het zonodig een anti trektuigje is en dat gaan we vanavond eens voorzichtig uitproberen.


Wat we ook hebben gekocht is een 'coupler'; een koppelstuk voor het wandelen met twee honden met bungee effect zodat ze niet zo hard kunnen trekken en de schokken voor zowel hond als mens worden opgevangen. Dit is in geval van nood dat 1 van ons (lees ik) met twee honden tegelijk moet lopen: ik kan ze slecht houden als Bonita zo sleurt namelijk.


Vanmiddag had ik een superscore van 5 teken bij Archie na het kammen en checken na de boswandelling. Toevallig had Bonita er niet 1, tenminste niet dat ik gezien heb. Het is bijna onbehoorlijk zoveel als ze hier in de bossen kunnen oplopen dus het lijkt onderhand wel een beetje op vlooien zoals apen dat onderling doen. ;)


Ondertussen zij we gisteren weer met Suske naar de dierenarts geweest omdat hij te benauwd is door alle snot; hij ademt zelfs door zijn mond. Weer antibiotica en een pasta voor meer weerstand. Dit keer kregen we ook de tip om die pasta sowieso te blijven gebruiken en elke dag twee keer een druppel echinaforce op het natvoer. Alles is de moeite waard om te proberen!

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis