Hondenspeeltuin

We hebben vakantie en daarom proberen we ook iets extra voor onze huisdieren te doen. Voor de katten is het al gauw goed: een stoel met kussen in de patio om riant op te luieren en af en toe een extra snoepje en wat kattenmelk.


Voor onszelf moeten we natuurlijk altijd rekening houden met de honden omdat die altijd mee gaan. Zoekende naar een hondenspeeltuin kwamen wij de hondenspeeltuin in Hoogeveen tegen. Wat deze voor ons zo aantrekkelijk maakt is dat je ook een gedeelte kunt reserveren omdat je hond bang is, niet sociaal genoeg of bijvoorbeeld omdat je met hem wilt trainen. Wij durven onze handen niet in het vuur te steken over het toppunt aan sociaal gedrag, op cursus reageert Bonita ook vaak sterk als er een ‘nieuwe’ hond aanwezig is. Wat ze niet kent, hoeft ze niet. Met mensen is het al niet veel anders…..


Dus afgelopen woensdag een uurtje gereserveerd. Tas ingepakt met water, kauwstaafjes, een bal en een discus. We zien wel of en wat ze er eventueel mee willen. Stoelen achterin de auto neergeklapt en een dekbed erop zodat de twee schatjes lekker kunnen zitten/liggen. Dat neerklappen van de stoelen doe we alleen nog als we wat verder weg gaan omdat Bonita daar soms wat moeilijker opkomt; het is beduidend hoger natuurlijk en we moeten wel een beetje rekening houden met haar botten. Voor Archie maakt dat allemaal niet uit met zijn ADHD gedrag….

Eerst nog even een stukje bos gepakt aan de rand van Emmen voor de noodzakelijke behoeften en dan verder naar Hoogeveen. Met een blaffende opgewonden Archie die niet tot zwijgen viel te krijgen. We waren een kwartiertje te vroeg maar omdat we hadden gezien dat er voor ons geen reserveringen waren zijn we maar vast naar binnen gegaan. Tassen neergezet en honden los. ‘Huh, dat is gek, mag hier lopen waar ik wil!’ Lekker onderzoeken met z’n tweeën en dan zie je weer dat mama Bonita haar ventje goed in de gaten houdt. Het zijn vier poten op 1 buik hoor!Op een gegeven moment liep er een meneer met een schep en vuilniszak een en ander op te ruimen; dat was Bonita dus ook al opgevallen……’Woef,woef,woef’, probeerde ze hem weg te jagen vanaf een afstandje van ongeveer een meter. De man trok zich niets van haar aan en negeerde haar volkomen. We hebben een tijdje met hem staan praten waardoor we wat meer inzicht kregen in het hele gebeuren. Bonita roerde zich nog met regelmaat maar ging anderzijds ook rustig zitten als je dat vroeg. Archie kwispelde vriendelijk vanaf een vertrouwde afstand.


Een dik uur is ook zo weer om maar ook genoeg: aan de honden was ook te merken dat ze moe werden van de reis, het heen en weer geloop, de nieuwe geuren en indrukken. Dus langzaam aan de spullen weer bij elkaar gepakt en naar huis. Bonita viel onderweg al bijna in slaap en zelfs Archie was bij wijze van uitzondering rustig geworden.

Omdat het ons allemaal zo goed bevallen is gaan we komende week weer en misschien straks wel elke 14 dagen bijvoorbeeld!


Om ze wel een beetje te laten wennen aan het idee dat niet alles even leuk is voor hen maar soms hoofdzakelijk voor ons hebben we twee dagen later een terrasje gepakt. Nee, geen overvol terras, dat zou niet werken. Een primeur voor Archie. Nou, dat ging allemaal best goed; niet dat ze gaan liggen of zo, dat moeten ze ook zelf weten, maar ze bleven redelijk rustig bij ons staan. Dus ook dat gaan we nog eens herhalen.

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis