Hondse zaterdagmorgen

Zaterdagmorgen is hier bijna standaard hondenmorgen: we lopen uiterlijk half zes al met Bonita en Archie buiten, rond een uur of negen lopen we nog een ronde voordat we naar Sport en spel cursus gaan en we blussen het geheel af met een boswandeling. Dat betekent dat we meestal pas rond 12 uur weer thuis zijn.


Op de cursus was een klein parcours uitgezet met stokken om tussendoor te zigzaggen, kratjes op een rij om met de voorpoten op te staan, met de achterpoten op te staan, op te gaan zitten, een loopplankje, een hoepel om in te zitten en een grote bal om met de voorpoten op te gaan staan. Archie doet zo ongeveer alles voor een stukje worst. Behalve zitten gaan want dat krijg ik niet aan zijn verstand; dus dan maar niet. Maar verder: poten op de bal, poten op kratjes, slalommen, hij doet het allemaal!


Bonita neemt genoegen met een hard brokje als beloning. Maar op de bal met haar voorpoten gaat haar te ver. Wel met vier poten op een krukje staan waar er maar twee op hoefden: dat vond Ciska zo knap dat ze het nog eens moest doen zodat iedereen het kon zien. Verbazend vonden ze het, dat zo’n grote hond met vier poten op zo’n klein krukje past!


De leskaart is inmiddels weer vol en nu heb ik een certificaat voor Archie gevraagd, hij doet tenslotte ook alweer een tijdje mee en Bonita heeft al een certificaat. Als het goed is, is Archie dus volgende week ook gecertificeerd en gaan we vrolijk verder met cursus! Bonita vindt hier bijna iedereen aardig (niet zo gek als ze de meesten al zeker een jaar kent) en gaat zelfs soms een aaitje vragen bij het bazinnetje van Nimrod.


Maar goed, na dit drukke ochtendprogramma zijn ze dan ook wel moe en zoeken het lekkerste plekje om te slapen. Totdat: Woef,woef, blaf, woef, blafblaf! Huh? Waar blaffen ze nou toch om? Na een kort onderzoekje blijkt er -niet al te hoog- een luchtballon onze richting op te komen en zo dichtbij is dat best een aardig formaat. Nadat we ze hebben verzekerd dat ze niet met de ballon meegaan is het goed en slapen ze verder.

17 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis