Ik heb zo'n Jeuheuk!!!!

Wiske is een poes die zich aardig luidruchtig kan wassen, net zo vol overgave als ze mijn handen moet wassen als ik ’s morgens zit te werken terwijl ze lekker op schoot zit. Zo af en toe heeft ze wel eens een korstje op haar rug en dan denk ik dat dat komt doordat Schanulleke soms op haar springt in een plaagbui. Of door haar droge huid omdat ze -in elk geval in de winter- graag op de warme radiatoren ligt te soezen.


Van de week voelde ik er wel wat meer en die jeukten zo te zien behoorlijk. We hebben dat gedeelte een beetje ingesmeerd met olijfolie en ik ben meteen aan het kammen gegaan…..zo in de loop van het jaar vergeet ik soms dat ze een vlooienallergie heeft, vooral als er geen vlo te vinden is natuurlijk. Nu, na een goede week iedereen twee keer per dag kammen, blijkt Wiske wederom de smakelijkste van het stel te zijn. Bij Suske heb ik er maar 1 gevonden, bij Schanulleke 2 en bij Bonita niet een. Maar Bonita krijgt ook dagelijks schapenvet bonbons met knoflook en een scheutje karnemelk. De laatste twee dagen gelukkig nog maar 1 vlo gescoord bij Wiske dus het einde is in zicht maar we gaan nog stug even door om onze ‘forever baby’ van de jeuk af te houden! Gelukkig vind ze kammen en borstelen heerlijk.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis