Leid jij of leid ik?

Uiterlijk half zeven ‘s morgens lopen we met Archie en Bonita een rondje door de buurt, natuurlijk daar waar gras ligt en er struiken zijn want dat is altijd spannend. Bonita loopt in de buurt altijd voorop, blaffend naar iedereen die ze niet kent of die ze niet mag, en dat zijn er genoeg. 😉 Archie doet niet altijd mee met het geblaf: hij wil alleen blaffen als er een ander hondje in beeld is of als er naar een kat geblaft moet worden. Het grappige is dat ze daar mee stoppen als wij zeggen “Dat is Suske” of “Dat is Schanulleke”, een en ander afhankelijk van de kleur van de kat. Thuis krijgen ze dan samen 1 blikje natvoer, paté wel te verstaan want dat heeft Bonita dan het liefste en dus krijgt ze dat. Het eten moet vanwege de gevoelige maag van Bonita namelijk wat over de dag verspreid worden zodat ze nergens last van heeft. Dit werkt prima!


Door de week lopen we tegen half elf een grotere ronde, ook met Bonita voorop. Waag het niet Archie voor te laten gaan want ze sleurt je er binnen no-time voorbij. Deze ronde is de ronde van de beloningen voor Bonita. Als ze wacht met oversteken, als ze op mij let tijdens het oversteken en gewoon omdat ze een snackie wil. Archie is niet geïnteresseerd in dat ‘meidengedoe’ onderweg en loopt gewoon door op zijn eigen koddige manier. Eenmaal weer thuis krijgen ze weer samen een blikje: stoofpotje of light, net wat er voorhanden is. En daarna een kauwstaaf voor de tanden die ik voor Archie, de luie eter, in stukjes aan hem moet voeren anders laat hij hem gewoon liggen. Dat mag op zich wel maar is wat lastig als er toevallig een kat langs zou lopen: dan speelt zijn hebzucht weer op.


En dan ’s middags……HET BOS!!!!!! We variëren wel eens van bos om het spannend te houden. Het gekke is dat in het bos Archie degene is die als verkenner voorop loopt. Hij is ook het meest opgewonden van hen beiden dus dat mag van Bonita. Totdat er een gek geluid is of er mensen tegemoet komen lopen: dan kijkt hij even hoe Bonita reageert en verplaatst zich eventueel tijdelijk naar het midden van de gelederen. 😉 Na een half uurtje lopen zakt hij sowieso af naar het midden en mag Bonita weer voorop omdat hij moe is geworden. Thuis krijgen ze nu brokken met een schapenvetbonbon (die als eerste weg is). Archie vreet als een uitgehongerd asielhondje waar Bonita de brokken regelmatig laat liggen, soms wel een kwartier lang. Dan eet ze een paar brokken- al dan niet gevoerd door mij- en laat de boel dan weer de boel.


In de loop van de avond is de laatste ronde, meestal dezelfde als ’s morgens. Dan krijgen ze weer andere brokjes uit de hand gevoerd wat een goed moment is om opdrachtjes te doen, voor Archie tenminste, want Bonita ligt dan in haar mand en laat zich daar een paar handenvol brokjes geven die ze heeeeeeel rustig opeet terwijl ze iedereen in de gaten houdt. Archie krijgt ze dan 1 voor 1 van mij met en zonder opdrachtjes anders eet hij echt veel te snel. Daarna elk nog twee superlekkere snackies waarna ze niet weten hoe snel ze een heerlijk plekje en houding moeten zoeken om voldaan te soezen totdat het echt bedtijd is. Dan renen ze naar de slaapkamer, Archie met de knuffel in zijn bek, en ploffen in hun mand wachtend om te worden toegedekt.


Maar waar het nu eigenlijk om ging: wie is nu eigenlijk de leider van de twee? Ik heb sinds kort besloten dat het toch Bonita is omdat Archie nog wel eens een stapje terug doet als het erg spannend wordt maar Bonita echt niet!



16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis