Leuke les weer!

Het was vandaag weer een leuke sport en spel les. En – wat een verwennerij - voor de 12e keer was het droog. Wonen we nog wel in Nederland vraag je je bijna af.

Deze les liepen de honden om een vierkant van touw met aan twee kanten lage hordes en later stond Siska daar met een hoepel waar ze doorheen moesten. Geen punt voor Bonita, alleen de eerste keer zo vlak langs die enge vrouw was even een twijfelgevalletje maar de tweede keer wist ze al dat het niets uitmaakte wie de hoepel vasthield en sprong ze er zo doorheen.

Vervolgens kwam Siska langs met een grote bal waarvan ik dacht dat Bonita die wel eng zou vinden, maar niets was minder waar. Dus werd de bal doorgerold van de ene naar de andere hond. Sommigen sprongen er bovenop; groot en klein, zo grappig om te zien.

De laatste opdracht was om zelf uit te vinden hoe ze iets lekkers konden pakken. Er stond een hekje in een driehoek met in die hoek een voerbak waar wat lekkere brokken in werden gedaan. Je loopt er met je hond heen en die ziet dat er lekkere brokjes in de bak worden gedaan maar hoe kom je bij die bak? Sommigen bestormden zo ongeveer het hekje, lachen hoor! Wij hebben even voor het hekje gestaan totdat Bonita dacht 'Dit moet anders'. Dus langs het hekje en toen.....”hė, hier heeft Beertje net geplast' pauze. Even weer op het juiste spoor en ja hoor; Bonita pakte gauw haar hapje om het een stukje verderop op te peuzelen. De tweede keer kende ze ook deze truc alweer dus heb ik haar lekker twee hapjes laten pakken om buiten het hekje op te peuzelen. De enige hond die feilloos op zijn doel afging was grote vriend Max! Goed hoor!

Het zelfvertrouwen van Bonita is er volgens mijn mening wel op vooruit gegaan; gezien wat ze allemaal durft. Eigenlijk vindt ze tot nu alleen de tunnel en de wip eng. En dat kan ik me voorstellen.

Bonita checkt het even: Nee, Max is sowieso nergens bang voor...


'Hmmmmm...hoe kom ik bij dat bakje?'

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis