Meer warmtematten en zo

Omdat de combinatie artrose en kou niet zo´n goede is, had ik zoals ik eerder al schreef, voor Bonita een electrisch verwarmde hondemat besteld. Nou bleek de mat prima maar deze mag niet gekreukeld/gevouwen worden als hij aanstaat en om die reden lijkt me het gebruik in de hondenmand net weer even te gevaarlijk: ik wil graag alle risico’s uitsluiten. Maar het laat me niet los, extra warmte voor Bonita tijdens koude nachten…… Dus een zelfverwarmende hondemat besteld die haar lichaamswarmte als het ware retourneert. Gisteren gearriveerd en dit lijkt toch een behoorlijk goed alternatief! Hondenmat op een fleecedeken onderin de mand en een lekker dekbed om onder te kruipen.


Archie heeft de eerste serieuze test met zijn Thundershirt goed doorstaan! Niet dat hij zo angstvrij was dat hij meteen zijn brokken ging eten maar hij stond al niet meer zo in elkaar gedoken als even daarvoor. Dat hij als de dood is voor knallen is overduidelijk, ook in het bos hoor je wel eens knallen van (…) jagers waarvan hij zich ongelukkig schrikt.

Over het bos gesproken: wij nemen een keer of drie, vier keer per week ons oud brood voor de herten mee naar het bos en leggen dat op een vaste plek, iets van het pad af en achter een boom, neer. Dat doen we al sinds we Bonita hebben en het leuke is nu dat we steeds vaker een of twee herten tegenkomen op een afstand variërend van 50 meter tot hemelsbreed 500 meter van ‘onze voerplaats’. Grappig is dat wij de herten regelmatig eerder zien dan de honden waardoor we dan een kleine omweg kunnen maken zonder dat zij het hele bos bij elkaar blaffen. Ook lijken de herten inmiddels te weten dat Bonita en Archie niet bij ze kunnen komen omdat zij aangelijnd zijn: meestal maken zij weinig aanstalten om weg te rennen.


Suske en Wiske liggen de hele dag te soezen op hun eigen warmtematten, wat een succes is dat! Voor Suske hopen we dat het ook een goed effect heeft op zijn weerstand naast de druppels en aanvullende sausjes. Schanulleke vindt dit allemaal te kinderachtig en ligt – als zij niet buiten is- op een kleedje op de radiator of in haar hangmatje in de ‘kattenkamer’. Wel lekker toegedekt met een dekentje…….

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis