Mijn nachten met Archie

De titel zal doen denken aan de bekentenissen van een zelfverklaarde BN-er...

Archie slaapt een paar nachten bij mij in ons bibliotheekje waar ook zijn tweede mand staat. Die hij niet interessant vindt in tegenstelling tot zijn mand in de woonkamer: dat is 'no go area' maar niet voor ons gelukkig. Terug naar de nachten van Archie en mij. Lekker warm hoor: Archie op je benen, tussen je benen of naast je benen. Wel wat beperkt in mijn bewegingen maar toe maar.

Gistermorgen had ik zijn halsband om en riem aan en wilde hij eens in de slaapkamer kijken. Terwijl ik hem even -aangelijnd vanwege de katten- laat rondsnuffelen wordt ik 1 seconde afgeleid door voetstapjes in de gang en hoor ik 'pssssssssss'. Archie plast zo tegen de hoek van het bed. Ok, gauw naar buiten dan maar. Ook een manier om elke dag een schoon bed te krijgen....Samen met Bonita en baasje een uitgebreide plasronde gedaan en weer naar binnen waar hij de keuken eens wilde bekijken. Daar staat een plastic bak met vogelzand die we gebruiken om de hordeur voor het kattenluikje's nachts dicht te houden. Schanulleke is namelijk sterk genoeg om de 4 magneetjes los te plukken. Archie komt langs en hup; daar gaat die poot weer. Vanmorgen om 5 uur stond baasje met Bonita en Archie in de hal en ondanks zijn oplettendheid: hup, poot omhoog tegen het paneelgordijn. Dat is dus een duidelijk puntje van aandacht waar we boven op zitten, “Nee”, is al een herkenbaar woord evenals 'Goed zo” natuurlijk.

Bonita houd hem onderweg goed in de gaten en doet ook voor hoe en waarmee je leuk kan spelen. Iets te snel voor Archie die nog in de ontstressmodus zit. Uiteraard loopt zij voorop, daar zorgen wij wel voor. Ze vindt Archie wel leuk maar ook nog een beetje dom.

“Brokken? Hmm, heb je niets anders? Wortelen en vlees? Ok, maar niet zoveel. Ik ruik natvoer!!! Is dat van de katten? Dat wil ik ook!!!!” En zo geschiedde....blik hondervoer wel te verstaan. Hemel wat had hij een honger!

Vanmorgen kregen Bonita en Archie, in die volgorde, een plakje worst. Die van Archie ligt in de hoek van zijn mand weggeduwd onder zijn knuffel....

Hoe het met de katten gaat is nog niet helemaal duidelijk, hij is er niet bang voor zoals Bonita was. Wel geïnteresseerd en stapje voor stapje mag hij iets dichter bij Suske die natuurlijk het brutaalste en het minst bang is. Hoewel Wiske ook wel wat grootheidswaanzin laat zien nu Ze Bonita zo vertrouwd...

Slapen is vooralsnog de grootste hobby van Archie wat gepaard gaat met grote, diepe zuchten en heuse mannensnurken.

Hij is een beetje onzeker maar trekt zich aan Bonita op en loopt graag dicht naast het baasje. Natuurlijk is hij nog snel moe maar hij is echt onweerstaanbaar lief.

Vanmorgen zijn Bonita en ik eindelijk weer naar cursus geweest en hebben weer een leuke les gehad. In de tussentijd is Gjalt wat in de buurt gaan lopen met Archie. Natuurlijk was Ciska benieuwd naar Archie die ik na de les aan haar en haar dochter heb geshowd. 'Mooie hond” vonden ze, 'zoekt ook echt bescherming' en na nog wat tips te hebben gekregen zijn we moe maar voldaan huiswaarts gekeerd waar Archie meteen zijn mand weer opzocht.

Na de cursus...

24 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis