Onze hofleverancier van vlees

Van de week heeft Schanulleke haar vangrecord gebroken: op 1 dag twee vogeltjes en een muisje. De laatste leefde nog en is via ons vangnetje weer de natuur in gezet buiten de patio. Later die week kwam ik ook nog een dode muis tegen onder het trapje naar de bijkeuken.

De laatste dagen heb ik al een paar muisje kunnen redden met mijn vangnetje maar vanmorgen ontsnapte het muisje Schanulleke waardoor die zich nu nog ergens in Gjalt's kantoortje bevindt. Er wordt regelmatig gecheckt dooe de katten maar we hebben hem/haar nog niet gezien. De kans op ontsnappen is nu wel erg klein geworden voor het beestje...

Gisteravond zat ze op de vensterbank zeer geïnteresseerd naar de muur te kijken, zozeer dat ik mee ben gaan kijken. 'Een kikker op de muur', zeg ik tegen Gjalt. Ik kijk nog eens goed en besef dat het een vleermuisje is! Waar die nou weer vandaan komt? Vanzelfsprekend wilde Schanulleke meteen naar buiten en zat even later op de muur waar even daarvoor het vleermuisje nog liep. Eigenlijk had ik haar natuurlijk niet meteen naar buiten moeten laten bedacht ik me toen pas: stel je voor dat ze het had willen pakken? Misschien was ze dan wel gebeten...

Schanulleke loopt in huis waar zij wil en vindt het vooral spannend op de tafel tegenover de mand van Archie: 'Even kijken of hij mij wel ziet en of hij reageert....dan zal ik hem eens even laten zien wie de baas is'. Bonita wil ze inmiddels wel bijna kopjes geven die is helemaal eigen geworden.

Knuffelen? Ja graag, als zij in haar mandje lig in haar eigen kattenkamer of een beetje als ze naar buiten zit te kijken op tafel. Voor een lekker snoepje geeft ze een kusje of een pootje!

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis