Reeën en wolven of vossen

Vanmiddag liepen we weer in het Valtherbos en namen de route door het bos waar je achter de hekken van het waterbedrijf uitkomt. Daar kun je een veld oversteken of de weg aflopen (nu ze toch gesloten waren) en dan kom je weer op een openbaar stuk uit. Maar voordat we halverwege waren zagen we in de verte twee herten staan. Bonita had ze nog niet gezien. Foto gemaakt met mijn smartphone en zachtjes wat verder gelopen. Weer een foto gemaakt. Thuis maar kijken of de herten te zien zijn.

Ja, dat zijn ze dus. Wat op de eerste foto te zien is is dat er een wolf of vos opstaat. Die hebben we niet gezien.... hij/zij stond aan de overkant deels achter een boom. Gezien onze ontmoeting op afstand met een wolf vorige week lijkt het ons dat dit er ook een was.

Gisteren liepen we trouwens in hetzelfde bos op een klein stukje verderop waar Bonita opeens driftig liep te snuffelen zowel op de grond als in de lucht en serieus begon te trekken omdat ze de bosjes in wilde. Gauw inhalen dus en opletten. 'Ritsel' en we zagen nog net een hert die zich omdraaide en ons zijn witte kontje al wegvluchtend liet zien.

Conclusie: het is geen optie meer om Bonita los te laten lopen want ze gaat er gegarandeerd achter aan......10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis