Roerige tijden

Wat een rommelig weekje.

Suske is al langer verkouden maar inmiddels vlogen de gele snotklonters door het huis. Dus Gjalt gistermiddag weer naar de dierenarts en nu heeft hij twee injecties gehad: een antibiotica en een ontstekingsremmer. Zijn keel was op weg naar een angina. Vanaf zondagavond nog gedurende 7 dagen pilletjes en dan moet hij er weer even tegenaan kunnen.

Bonita is een blije meid; ze vindt het geweldig om wat gezelschap te hebben en probeert Archie af en toe voor te doen waar je mee kunt spelen en waar je het beste kunt snuffelen. Als je onderweg vraagt waar Archie is kijkt ze gelijk om.

Archie beginnen we wat te leren kennen. Als Bonita te dicht bij zijn mand komt en soms als Bonta te dicht bij een van ons komt als we hem aaien: 'Gggrrrr'. Dat zijn we nu even aan het afleren want Bonita moet gewoon langs kunnen lopen naar haar mand of waar ze ook wil. Ze is eigenlijk te lief en hij misschien wat dominant. Archie probeert ook uit waar hij allemaal kan liggen (kussen van Suske) en wat hij kan pakken. Ook die duidelijkheid proberen we hem te geven.


De katten, hmmm..nog niet helemaal duidelijk dus van het weekend maar zien een doorbraak te forceren. Probleem is dat Suske ook kopjes aan Archie wil geven; hij ziet geen gevaar. Wiske is ook nieuwsgierig genoeg om richting zijn mand te lopen en Schanulleke gaat geen haarbreed opzij. Als hij slaapt is het goed, als hij soest ook maar dan zijn er opeens van die momenten waarop je je afvraagt of hij wat doet of niet. Dat proberen we niet uit dus is 1 van ons de hele dag strenge oppas. Voor zowel de katten als Archie dus. Helaas is de ene wakker als de andere slaapt en andersom.

Archie mag ook niet in de keuken omdat de katten daar ook eten dus die twee tredes mag hij niet op en dat weet hij. Hij is erg nieuwsgierig, knuffelig en een bedslaper tot vreugde van Gjalt. Waarschijnlijk omdat hij op en tussen mijn benen slaapt en hij er 's morgens mee knuffelt. Naar buiten? Nou, dat hoeft van Archie niet hoor: eerst die vieze koude sneeuw en nu helemaal natgeregend. We moeten hem soms bijna uit zijn mand 'sleuren'. Behalve als hij iets van eten ruikt....

Kortom: nog genoeg werk aan de winkel.

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis