Schanulleke!

Schanulleke, je weet wel, de schildpadpoes die voorziet in al onze vleesbehoefte, heeft de laatste paar weken maar tweemaal een dood musje en eenmaal een levend (en dus weer buiten gezet) muisje meegenomen. Schanulleke is zeker geen schootkat en als je vlak achter haar aanloopt zal je zeker naar je blazen: ze houdt er namelijk niet van om opgejaagd te worden.


Maar samen met het baasje de vijverpomp schoonmaken, de vissen eten geven en dan kijken hoe ze dat opeten….dat is supergezellig. Dan is ze niet zo alleen in de tuin en is ze nog stoerder dan anders.Een paar weken terug kwam ze pas om half twee ’s nachts thuis, een tijdstip dat normaal gesproken veel te laat voor haar -en ons- is. De volgende avond hebben we jaar op tijd binnen gehouden en de avond daarna was het weer bal: half een kwam ze pas weer thuis. Of het komt doordat er een andere kat rondschuimt? Dat zou heel goed kunnen maar vervelend is het wel omdat één van ons op de bank soezend op haar moet wachten. Omdat we de slaapkamerdeur dicht hebben sinds Bonita en Archie er zijn zouden we anders niet kunnen horen of en hoe laat ze thuis komt, of ze een kadootje heeft meegenomen of dat er zelfs een kat achter haar aan naar binnen komt. Je weet het niet….


Dus probeerde ik een week geleden, toen ze rond half acht binnen was, om ‘haar naar bed te brengen’. Ik hoor het schampere gelag van de niet-dierenliefhebbers alweer…. In elk geval zei ik ‘Kom Schanulleke, dan gaan we naar bed’ en liep voor haar uit de gang in waar het bibliotheekje annex kattenkamer (lees: háár kamertje) is. Tip, tip, tip, daar kwam ze aan. Ik ging in de stoel zitten tussen de secreataire en haar kattenmeubel in staat. ‘Kom maar in je mandje’, ondertussen zachtjes tikkend op het meubel. Hup, daar sprong ze in haar mandje! Nu sloot ik de lamellen en de gordijnen en kriebelde wat aan haar oren, vertelde een verhaaltje (ha,ha, nee hoor, ik zat even met mijn mobieltje te prutsen) en Schanulleke lag al met haar ogen dicht. Dit gaan nu al een volle week zo dus een geslaagd experimentje. Ik denk dat ze zo heel graag wat aparte aandacht wil en dus krijgt. Ook dit mes snijdt aan twee kanten!

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis