Schanulleke is ook 'om'!

Soms, als ik Bonita uitlaat, komen we Schanulleke onderweg tegen. Dat is dan meestal op het pad voor de patio’s aan de voorkant van de huizen, op het pad achter ons huis of aan de zijkant. Zodra Schanulleke ons ziet komt ze enthousiast aanrennen: “Haaaa, die ken ik en daar ben ik NIET bang voor!” Uiteraard voorzien van het bijbehorende hoge ruggetje, dat wel. Het liefst gaat ze pal voor Bonita staan of ze gooit zich naast Bonita op de grond om te laten zien hoe vreselijk ze op haar gemak is. Het is echt enorm grappig om te zien, als ik de kans krijg zal ik het zeker eens filmen.


Bonita is niet heel erg gecharmeerd van deze acties en doet haar best om te doen of ze Schanulleke niet ziet. Schanulleke betekent voor haar nog steeds: oppassen geblazen. Al moet ik zeggen dat de ruimte om elkaar te passeren ‘al’ is gereduceerd tot ongeveer een meter.


Dit schreef ik een week geleden maar sinds vandaag (na 10 maanden al, ha,ha) lijkt het ijs definitief gebroken. We kwamen Schanulleke tegen op straat en er was een serieus neus tot neus contact. Schanulleke probeerde zelfs op haar manier een kopje te geven! Op haar manier betekent met een hoog ruggetje en op scherp gesteld…. Ik heb zowel Bonita als Schanulleke uitgebreid geaaid om hun dapperheid te belonen. Geduld wordt dus beloond maar veel krediet komt Bonita toe; zij gaat bijna altijd naar haar mand als ze in de keuken is en Schanulleke binnen komt of als ze lekker ruim op de vloer ligt.


We lopen vervolgens terug naar huis in de hoop dat Schanulleke of naar binnen gaat of een andere richting verkiest. Een van beiden lukt eigenlijk altijd wel waarna Bonita en ik onze weg kunnen vervolgen. Meelopen is namelijk geen optie zo dicht langs de straat en Bonita zou nog geen rustig plasje kunnen doen.

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis