Sneeuwcursus

Zaterdagmorgen om 6 uur ben ik uit bed een half uurtje later gevolgd door Gjalt, Bonita en Archie. De katten hebben dan al gegeten en het eten voor de honden staat klaar evenals het koffiezetapparaat. Een ronde lopen en daarna lekker eten. Rond 9 uur laat ik Bonita nog even alleen uit voordat we naar cursus gaan: Archie ligt in zijn mand en toont geen interesse. De werkelijkheid bleek anders toen wij na een halfuurtje terugkwamen. Archie was helemaal druk en pieperig geweest omdat Bonita er niet was.

Vanmorgen stonden dappere Bonita, ik en nog een zestal andere cursisten met hun begeleiders op en in de sneeuw voor weer een leuke sport en spel les.


Tussen pionnen door slalommen, haaa, dat kan Bonita goed want dat oefenen we regelmatig met paaltjes en stenen onderweg. Alleen mijn vinger is al genoeg om aan te wijzen waar ze langs moet. Met de voorpoten op een kleine plastic opstapje, mwahh, heeft ze eerder wel gedaan maar wilde ze nu in eerste instantie niet. Tussendoor nog een paar keer geprobeerd en ja: daar stond ze weer meer twee poten op het opstapje. Met een harde bal gespeeld en geoefend met een loopplank. Zolang de loopplank op de grond lag durfde ze er wel overheen maar achterin de auto? Nee, twee poten erop was het hoogst haalbare. Toch knap hoor.

Nog even met Ciska gepraat over hoe het met Bonita en Archie ging. Toen ik vertelde dat hij gek op andere hondjes is zei ze: 'Kom een paar keer een half uurtje vroeger en doe dan met Archie met mijn groepje (puppycursus) mee, kijken hoe dat gaat”. Lief aanbod dat we zeker een paar keer gaan proberen ook al omdat Archie nog wat beter moet leren luisteren natuurlijk. Als dat allemaal positief uitpakt....nou vooruit, dan desnoods maar twee cursussen achter elkaar. Gjalt als babysit voor om de beurt Bonita en Archie.

Gisteravond wilde Archie weer op het kussen van Suske gaan liggen (dan is hij lekker dichtbij als we aan het eten zijn...) maar dat mag hij niet dus lag Suske er even later weer gewoon op. In zijn ijver om alles goed te zien terwijl hij best moe was, ging hij op het kussen naast Suske liggen! Niet dat ik het idee heb dat hij zich daar echt bewust van was...... maar mooi was het wel. Hoe jammer nou weer dat hij een kwartier later dacht achter Wiske aan te moeten die onder de kast zat.

We zijn Archie nu aan het leren niet zo aan de riem te trekken, te komen als we hem roepen en ergens af te blijven als wij dat zeggen. Hij zit dichtbij als je een bord eten op je schoot hebt (net als Bonita) maar als je zegt 'afblijven' komt hij er niet aan. De verbinding tussen het afblijven van het bord op mijn schoot en de katten volgt hopelijk snel.

16 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis