Sport en spel, les 7

Alweer een zonnige les in alle opzichten. Er zijn inmiddels drie honden waar Bonita op reageert en vice versa. Een colli, een teckel en een andere buitenlandse adoptiehond. Met elkaar een beetje uit de weg gaan, gaat dat prima.


Wat hebben we vandaag gedaan? De hond moesten om een met touw afgezet 'vierkant' lopen met het baasje aan de binnenkant. Daarna hetzelfde maar met nog een paar hindernisjes aan de kant van de hond. Achteruit lopen en met de achterpoten op een plank staan....voorpoten mocht gelukkig ook, haha. We kregen verder allemaal een doosje met wat stukjes worst en die moest op een kleine verhoging worden gezet. De hond mocht een stukje proeven en daarna moest je zorgen dat de hond er NET niet bij kon komen totdat ze naar je toe kwam. Bonita probeerde het even (net als bijna alle honden natuurlijk) en is dan afwachtend gaan zitten. Ze keek mij eens aan en dat vond ik net zo goed als naar mij toekomen en dus mocht ze alles lekker op(vr)eten! Het laatste deel was de hond achter je aan laten lopen over een smalle strook tussen pionnen. Weer een onderschatting van mij: Bonita deed het prima! Het is heerlijk om te zien hoe ze van het uurtje sport en spel geniet. Het zit ook al helemaal in haar 'zaterdagsysyeem'.


Voordat we allemaal weer naar huis gingen kregen we voor dierendag nog een rugzakje van 'Prins' met wat reclame materiaal uiteraard, een ehbo boekje voor huisdieren en een heerlijke hondenworst.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis