Supercursus

Heerlijk in het zonnetje samen met Bonita naar cursus 'Sport en Spel' geweest. Wat ben ik weer supertrots op mijn grietje!!

We hebben drie horden achter elkaar gezet met de bedoeling dat de hond achter de eerste horde gaat zitten en daar blijft terwijl jij verder loopt tot achter de laatste horde. Als je dan toestemming geeft mag zij springend over de horden naar je toe komen. 'Gaat het goed'? , vroeg Ciska. 'Ja, maar ik kan niet achter de laatste horde gaan staan met de riem vast'. 'Dan begin je aan de andere kant zodat ze de andere honden niet ziet en vertrouw je haar'. O hemel, zal ik dat wel doen? Ja! Bonita voor de eerste horde geparkeerd, gezegd dat ze moet wachten en naar de derde horde gelopen. “Ja, kom maar”. En verdraaid: ze nam de drie horden en stopte precies voor me! Ook de tweede keer deed ze het perfect.

Een hoepel op de grond waar de hond in moet gaan zitten: dat weet ze allang en kan ze even zo lang. Maar blijven zitten als ik om de hoepel loop....dat deed ze vandaag voor het eerst! Het lijkt er trouwens op dat ze – van dichtbij- wat beter op andere honden reageert nu Archie er is, maar dat terzijde.

Zo'n minuut of tien voor het einde van de les zag ik dat Gjalt al met de auto op de parkeerplaats stond en besloot ik Bonita even met Archie te ruilen. Zo kon Archie een boel andere hondjes en baasjes zien en meteen een paar dingen meedoen. De hondjes waren allemaal leuk en o, wat was er een hoop te zien en te ruiken. 'Waar is Bonita nou? En baasje?' Samen langs de horden gelopen met Archie die nogal afgeleid was maar evengoed na twee keer bijna alle horden nam! En dan te bedenken dat hij over het algemeen dus NIET met hondensnacks te paaien is.

Het ziet er dus naar uit dat ik straks om en om naar Sport en spel gaan; de ene week Bonita en de andere week Archie.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis