Suske en niesziekte

Suske is drager van het niesziektevirus, dat wisten we al toen we hem uit het asiel ophaalden. Dus zo af en toe steekt het de kop op in de vorm van snotteren en niezen en vaak is het na een goede week weer gedaan en soms niet.

Sinds ongeveer half september was hij nu aan het snotteren waardoor we op 2 oktober besloten om met hem naar de dierenarts te gaan. Ervaring heeft ons inmiddels geleerd dat de 'mindere' dierenartsen niet in de keel van het dier kijken. (dat heeft Suske toen hij een paar maanden bij ons was bijna het leven gekost!) Deze dierenarts keek niet in zijn keel, eigenlijk keek ze alleen naar hem en vertelde een en ander (en daarbij komt dat we haar al niet echt professioneel vonden toen we de eerste keer met Bonita bij haar kwamen voor een algehele check). Suske kreeg een busje met weerstand verhogende pasta mee omdat deze blijkbaar te laag was. Dat heb ik hem braaf elke dag door zijn eten gedaan maar hij bleef onverminderd door niezen. Omdat mijn vertrouwen in deze dierenarts was verdwenen had ik ondertussen alle beestjes al over gezet naar een andere dierenarts.

Zodoende kwamen we 12 december met Suske bij deze dierenarts die in de keel keek en constateerde dat deze erg rood was. Omdat de pasta dus geen effect had gehad was er geen andere optie dan antibiotica. Dit bleken 10 pilletjes waarvan hij er 1 per dag moest hebben, beginnende op dezelfde dag. Zo gezegd, zo gedaan: pilletje erin en verder gaan. Volgende dag, na zo'n 24 uur weer pilletje erin en verder gaan. Totdat Suske 's avonds vlak achter elkaar enorm moest overgeven. 's nachts hetzelfde behalve dat het kleurloos was omdat hij niets meer in zijn maag had zitten. 's Morgens wilde hij nog wel iets eten maar hoofdzakelijk zijn maltcreme........die er ook binnen no time net zo hard weer uit kwam.

En dus gisteren terug met Suske. Waarschijnlijk overgevoelig voor de stoffen in de antibiotica maar een injectie zou hetzelfde probleem opleveren. Dus nu laten we het even zo en hebben wel pilletjes meegekregen tegen de misselijkheid en als we ze niet gebruiken mogen ze retour. Daar lijkt het dan wel op want hij heeft vanmorgen flink gegeten!! Gjalt heeft hem gisteren diverse keren spuitjes met babypap in de mond gegeven zodat hij in elk geval voldoende vocht binnen zou krijgen en dat heeft hem gisteravond alweer aangezet tot eten. En het binnenhouden daarvan.

Nu ligt hij gelukkig weer ongelooflijk tevreden te slapen met zijn Wobble.

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis