Teken en zo

Vlooien en teken bij je huisdieren, wie wordt daar niet gek van?

Het is maart en de teken zijn al erg wakker als we besluiten voor onze twee honden en drie katten via de dierenarts een pipet te kopen om teken en vlooien ter plekke te elimineren. Uiteraard is het kopen en betalen hiervan geen probleem maar na googelen op het aldus verkregen goedje durfden we het niet aan en hebben we het teruggebracht.

Na nog veel meer googelen vond ik een middeltje tegen teken en vlooien dat je elke 15 dagen moet inwrijven en tabletjes voor elke dag, geschikt voor zowel hond als kat. Het zou de geur van het dier in die mate wijzigen dat vlooien en teken hem of haar liever voorbij laten lopen in plaats van de sprong te wagen. Een natuurlijk product dus wel te verstaan.

En werkt dat? Nou ja, het werkt in elk geval vrij goed, 100% was ook niet te verwachten maar gezien de bosrijke omgeving in Drenthe en de daarmee gepaard gaande 'kuddes' teken ben ik aardig tevreden. Zeker vind ik zo hier en daar een verdwaalde teek die zich niet helemaal 'laaft' aan de hond: het lijkt wel of ze uitdrogen omdat ze de smaak vies vinden of zo.

Als ik bij een van de honden toch een teek zie probeer ik deze er terloops met mijn vingers uit te trekken maar het zijn zulke trutjes dat ze dat eng vinden. Af en toe lukt het me toch als ze even zijn afgeleid. Een tekentang? Ik hoef 'm maar te pakken....weg zijn ze.

Ik moet hier wel bij vermelden dat ik de honden elke dag nadat we in het bos zijn geweest uitvoerig met een vlooienkam kam en er zo regelmatig 1 of 2 teken uit de vacht vis die zich nog niet hebben gevestigd en die ik heel menselijk verdrink in een gereedstaande kom water. Bij uitzondering vang ik een vlo die hetzelfde lot beschoren is als de teek.


De katten worden ook elke dag gekamd maar dan meer voor vlooien met als uitzondering Schanulleke die daar echt geen geduld voor heeft. Zij is de enige die ik ook dagelijks een tabletje geef en elke 15 dagen insmeer. En kort kam als ik de kans krijg. Suske en Wiske vinden dat gefriemel wel fijn dus die heb ik -wat ongedierte betreft- helemaal onder controle.

6 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis