Twee grote hondenliefdes

Wat kunnen ze leuk samen spelen in de patio, Bonita en Archie! Jammer dat er straks niet veel van het stukje gras over lijkt te blijven. Later mogen ze ook in de achtertuin maar dan moeten we deze eerst nog eens goed afzetten: we komen nu een stukje te kort zogezegd omdat we de tuin indertijd snel hebben afgesloten met kattennetten zonder precies de grootte van de tuin te bepalen.

Ik heb al een paar keer gezien dat Archie de bek van Bonita aflikt als ze water heeft gedronken. We hebben een bak water in de patio staan omdat zowel honden als katten het water daar veeeeeel lekkerder vinden dan binnen. Als Bonita Archie niet ziet of andersom dan wordt er gepiept totdat ze elkaar weer in beeld hebben.

Archie is in het bos een redelijk ongeleid projectiel: links, rechts, midden, naar achteren. “Ik ruik een ree! Of is het een konijn? Nee, kan ook wel een molletje zijn”. Zoiets dus. En dan maar trekken en piepen en janken tot we zolang stil staan dat er ergens een muntstukje valt. Al is hij wel een beetje de baas, hij respecteert Bonita zeker en we zien ook wel al wat kopieergedrag dat goed is. Als Bonita rustig als altijd gaat zitten, dan blijft hij in elk geval ernaast staan. (Nee, niet in het bos dus). Hier binnen kan ik hem een en ander aan trucs leren maar buiten heeft hij al grote moeite om zijn naam te verstaan, laat staan om te komen. Hoewel hij heel af en toe wel een kleine beloningssnack wil hebben als je 'm na een keer of wat zover hebt om bij je te komen. …..moet je 'm ook nog binnen 'hengelen' trouwens. Morgen eens proberen met stukjes hondenworst, hij is op zich helemaal gek van eten tenslotte.


Met de katten gaat weer een stukje beter al is hij nog steeds te druk en onstuimig voor ze. Tegenwoordig laat hij ze meestal lopen zonder zijn mand uit te komen, als hij dat wel doet wil hij er mee spelen en accepteert moeilijk een 'nee' van ze. Tsja, er zal vast wel eens een dag komen van 'wie niet horen wil moet maar voelen'.

Vanmorgen met Bonita cursus in het zonnetje zoals we gewend waren. Max was er ook weer eens tot vreugde van Bonita. Een omlijnd vierkant waar binnen het baasje liep en daarbuiten de hond. Vervolgens een lage horde waar ze dan overheen moesten springen en tot slot een kratje erbij waar de hond in moest gaan zitten of in elk geval doorheen lopen. Check, kan Bonita allemaal. Het aanraken van de hand geoefend 'Touch”, Check: kan Bonita allang en heb ik ook al met Archie geoefend. De tunnel.....nee, dat gaan we niet eens proberen. Bonita kijkt even naar de opening en dat vind ze mooi zat. Dus zetten Ciska ons aan het werk met een oefening die ze volgende week wil gaan doen. Twee lage horden, de hond gaat erachter zitten en blijft daar als ik naar de tweede loop om op mijn teken dan over beide te springen. Nee, niet los maar aan de riem. Ging redelijk goed totdat ze Archie achter de heg zag staan met baasje.


Nog twee lessen en dat zit de tweede cursus Sport en Spel er ook alweer op! We gaan gewoon door hoor; ze vindt het zo leuk! Net als ik trouwens... Misschien over een maandje een beetje om en om: de ene zaterdag puppycursus voor Boy Archie en de andere zaterdag Sport en Spel voor Bonita. Komen ze allebei aan hun trekken wat andere honden en mensen betreft. (en krijg ik een haast dodelijke overkill van mensen, haha).

Bonita lijkt alles wel rustiger te doen dan eerst, misschien om Archie af te remmen en om hem tot voorbeeld te zijn? Zelfs in het bos loopt ze meer vlakbij en voor ons lijkt het. Ze speelt nog steeds even fanatiek met een stok als eerst hoor!

15 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis