Twee vriendjes

Het is rond kwart over drie dat we met Bonita en Archie in het Valtherbos lopen, beiden met een lange lijn. Het is soms net een komisch duo: als de een ergens snuffelt staat de ander er binnen een seconde naast. De eerste is natuurlijk Bonita want die loopt meestal voorop.

We lopen langs aan de ene kant het waterbedrijf en aan de andere kant een weiland, zo het bos weer in. Na een meter of twintig gooien we meestal ons oude brood achter een boom voor de herten, vogels, vossen of wie het ook opeet. Opgegeten wordt het in elk geval. Bonita staat stil......ik zie het: een viertal herten op nog geen 20 meter bij ons vandaan. Rap Bonita binnen 'hengelen' en een tweede riem om; ze was precies een jachthond uit de film inclusief janken en blaffen. Zelfs Archie werd er een beetje alert van.

Even de meute laten kalmeren en weer verder lopend/gesleurd worden steken er weer twee herten over op een afstand van -pakweg- 40 meter. Gelukkig iets verder weg, Bonita liep nog aan de korte lijn dus de reactie was ietsjes minder. 'Mogen ze niet los lopen?' Nee, dat mogen ze zeker niet!

Het is leuk om te zien hoe Bonita Archie uitdaagt om te spelen en Archie wat schouterig terug kijkt. Vanmorgen in huis ging hij er wel op in en heb ik ze maar even gelaten ook al omdat er geen kat in de woonkamer was. Als Archie slaapt heeft reageert hij niet op de katten maar anders is hij (te) nieuwsgierig. Mondjesmaat aan de riem wederzijds laten ruiken en verder. 'Nee', moet het doen en dan krijgt hij een beloning. Bonita verbaast zich ondertussen over zoveel domheid...

20 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis