Visite

Visite krijgen we bijna nooit: vast te danken aan ons sociaal vermogen, haha. Soms zijn er mensen die daar doorheen prikken en onderweg even gezellig aankomen. De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat een tegenbezoek voor ons bijna onmogelijk is: in de eerste plaats met twee honden en in de tweede plaats kunnen de katten niet de hele dag binnen blijven. Maar gistermiddag was het dan zover. Eerst vlak daarvoor de honden uitgebreid in het bos uitgelaten wetende dat hun klokje na een uur of drie weer begint te lopen en ze onrustig worden. Schanulleke hebben we na 11.30 uur binnen gehouden in het achterste deel van het huis zodat de ‘luikjes ‘in de achtertuin gesloten kunnen worden en de honden niet kunnen ontsnappen. Wat hondenworst gesneden om ze te (laten) paaien. Aardig voorbereid zou je zeggen. O ja, voor het bezoek hadden we ook alles klaarstaan hoor; inclusief gebak!


Bonita voor de zekerheid even aan de riem toen de visite kwam maar zodra we in de achtertuin waren hebben we ook haar losgelaten. Geen punt en geen geblaf meer. De visite had als cadeau voor alle dieren wat meegenomen: een enorme pot snackies voor de honden, een catnip bal en catnipspray voor de katten en zelfs snoepstaafjes voor de parkieten! Briljant idee! Wiske is trouwens helemaal gek gebleken van het catnipballetje! Els gaf een paar keer een stukje worst aan Bonita die dat bijna zonder aarzeling aannam. Archie was hier de voorzichtige en durfde het hooguit van de grond af te pakken. De mensen zaten te kletsen en de honden liepen in de tuin rond. Gjalt en ik zaten op het schommelbankje totdat Archie moe werd en -nu hij niet binnen op de bank kon- wel op dit bankje wilde bij het baasje………zo werd ik van mijn eigen bankje afgejaagd naar een stoel.


Op een gegeven moment hoorde ik Schanulleke een beetje muiten: zij wilde ook naar buiten. Dus haar toch maar in de achtertuintuin gelaten en omdat Archie bij Gjalt op de bank lag en Bonita lekker rustig op het grasveld heb ik twee van de drie ‘luikjes’ opengemaakt. In mijn optiek klein genoeg om alleen een kat door te laten…… Fout!!! Opeens hoor ik Gjalt: ‘Ja, daar hebben we het al, Archie is door de opening naar de buurvrouw!’. Je moet weten dat de tuin daarna ook makkelijk bereikbaar is zonder hek of veel begroeiing waarna er nog maar 1 tuin tot aan de straat is. ‘Archie’ riep ik een paar keer bijna liggend voor de opening maar ik zag of hoorde hem niet. Gjalt ging buitenom maar net op dat moment kwam Archie dan toch voor de opening en kon ik hem snel terug ‘sleuren’ naar onze kant. Ppppfffff…..kwam ons dit niet bekend voor van Bonita toen ze hier nog niet zolang was? Gelukkig was het dit keer even snel opgelost en zijn de luikjes dus echt nodig gebleken.


Toen de visite afscheid had genomen bleek het voor Bonita en Archie daadwerkelijk de hoogste tijd om uitgelaten te worden. Daarna wat brokken eten en slapen want dat hadden ze de hele middag niet gedaan: uitgevloerd! Alle dieren zijn zo gewend aan het dagelijkse ritme dat -zodra daar een wijziging op is- ze total loss zijn.


Al met al was het zeker voor ons interessant om te zien hoe de honden op visite reageren. Dat was best goed dus helemaal prima.

20 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

DE reis