032.JPG

Schanulleke. Geboren op  1 september 2014.

 Zo af en toe blijf je de site van het asiel opzoeken, gewoon, om te checken of Droef niet per ongeluk is gevonden en ze zijn chip misschien niet hebben kunnen lezen bijvoorbeeld. En dan zie je een foto van een kitten met 1 oog, een knapperd ook nog. En dan hebben we het er samen over dat zij makkelijk bij ons zou kunnen komen wonen als we ervoor zorgen dat ze niet – of beperkt- naar buiten kan bijvoorbeeld.  

Een paar avonden later, op 19 november 2014, moest Gjalt naar een bespreking (had hij gezegd) en toen hij terug kwam……had hij een kattenmand bij zich met een kitten erin! Wat een verrassing! Nee, niet de kitten met het ene oog, ondanks dat Gjalt er al voor gebeld had waren er andere mensen die blijkbaar eerst waren. Nu hij dan toch in het asiel was werd hij naar de kittenkamer begeleid waar een drietal kittens aan het stoeien was. Eentje keek hem aan toen ze even niet speelde en die heeft hij toen uitgekozen; een schildpadpoesje dat Dora heette.

032.JPG

Om de naamlijn te blijven volgen noemden wij haar natuurlijk Schanulleke. Wat wij niet wisten is dat schildpadpoesjes bekend staan om hun pittigheid. Suske is de baas en dat blijft hij, maar denk niet dat Schanulleke het niet geprobeerd heeft. Suske pareerde alle ‘schijnaanvallen’ van Schanulleke liggend op de grond: nonchalant en zelfverzekerd dus. Wiske had -en heeft het soms nog- wat lastiger met Schanulleke die rustig bovenop haar springt. Hoop gegil en dat was het dan. Waarom ze dat doet? Gewoon, omdat het kan.

Schanulleke2 Zwolle 2014.jpg
Schanulleke6 Emmen.jpg
Schanul 02-06-18.jpg

Jagen kan ze als de beste, wat ze allemaal al niet voor ons heeft gevangen en meegebracht van muisje tot musje, en vlaamse gaai. Dood, halfdood en levend. Ook hierin valt ze dus nogal op ten opzichte van Suske en Wiske.

Schanulleke 09-03-18.jpg

Van optillen houd Schanulleke niet zo en van op schoot liggen ook niet. Toch komt ze zo heel af en toe op bed tegen je aanliggen, het liefst in je armen. Ze houd heus van knuffelen maar ze moet wel de totale vrijheid hebben.

032.JPG
032.JPG