Emmen3 2015.JPG

Suske. Geboren op 21 juli 2009.

Nadat Droef maanden niet meer te vinden bleek en Tjibbe toch wel gezelschap leek te missen ben ik  maar weer voorzichtig op de site van het asiel gaan kijken. Mijn hart sloeg over....daar zat het nieuwe vriendje van Tjibbe!

Suske in het asiel.png

Hij heette in het asiel Pieter en was 8 maanden jong. Het verhaal was dat hij door een man was gebracht die hem had gevonden maar uit nader verkregen informatie van het asiel bleek dat de man hem niet meer wilde hebben omdat hij liever een hond had. Vreemd, want bij ons bleek al gauw dat Suske gek op honden is, hij liep met de buren van de hoek mee als zij hun honden uitlieten met een aantal van hun katten er achteraan.

Ik wilde dus meteen -als het asiel opende- voor de deur staan. Ik weet nog goed dat het maandag 1 maart 2010 was en ik op het werk zat. Omdat ik niet precies wist waar het was en het daardoor wel een lange afwezigheid zou kunnen worden vroeg ik een collega of ze met haar auto mee wilde gaan om te kijken. Dat wilde ze gelukkig wel. We kwamen binnen en ik meldde me met : “Ik ben verliefd”. “Toch niet op mij?”, vroeg de jongeman achter de balie. Ik kon hem geruststellen en vertelde dat ik ‘Pieter’ op de foto van het asiel had gezien en als een blok voor hem was gevallen. De jongeman liep ons voor naar het verblijf waar ‘Pieter’ samen met een zwarte kitten zat en liet ons daar alleen. ‘Pieter’ sprong op een krabpaal en gaf pootjes omdat hij geaaid wilde worden. Stopte je daarmee dan kwam zijn pootje weer omhoog. Hij was dus net zo geweldig als ik dacht.

Emmen3 2015.JPG

Terug bij de balie gaf ik dus uiteraard aan dat ik ‘Pieter’ wilde adopteren maar dat we hem pas woensdag konden ophalen. Gjalt zou namelijk de volgende dag aan het werk zijn tijdens de openingsuren van het asiel. Geen probleem natuurlijk maar wel graag een aanbetaling. Je moet weten dat ik eigenlijk nooit meer dan een paar euro in mijn portemonnee heb, behalve die dag, toen had ik, alsof het zo moest zijn, een 10 euro biljet bij me.

Suske 30 juli 2011.JPG
Suske februari 2011. 10.jpg

Woensdag 3 maart 2010, zijn we ‘Pieter’ dus gaan halen die we meteen hebben omgedoopt tot Suske. Grappig detail bleek dat Suske volgens zijn paspoort is geboren op  21 juli 2009. Dat is extra leuk als je weet dat dit ook de geboortedatum van mijn oma is waar ik gek mee was.

Suske vond Tjibbe meteen leuk en is tot aan haar einde altijd een beetje zorgzaam voor haar geweest. Langs haar lopen als ze sliep, even checken of alles nog goed was.

tuinkinderen 1 aug 2011_edited.jpg
Emmen3 2015.JPG

Voor zowel Wiske (zij in het bijzonder) als Schanulleke is Suske een grote, zorgzame broer. Toen Wiske als klein wurmpje in haar radiatormandje lag vouwde hij zich heel voorzichtig om haar heen. Schanulleke kroop als baby zelf tegen hem aan in het kattenmeubel en dat was ook prima. Hij heeft beiden ‘combat training’ gegeven en checkt altijd even of het met iedereen goed gaat. Sinds Bonita er bij is gekomen ( Suske wilde altijd al graag een hond) is zij ook in zijn verzorgingsschema opgenomen en krijgt ze even zoveel knuffels van hem als Wiske en Schanulleke.

Suske & Wiske3.JPG
Sus en Schanul1.JPG

Suske is een echte mensenkat; hij vindt iedereen lief en leuk en is nergens bang voor.

Suske 03-04-18.jpg

Suske en Wiske

Suske en Schanulleke